Skip Navigation Links

Dokuzocak İlkokulundan Bir İlk Daha

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı “Ateşböceği” gezici eğitim TIR’ı Dörtyol Dokuzocak İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin eğitimine katkı sunacak.

Dokuzocak İlkokulundan Bir İlk Daha

Gündem   A+a-

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  “Ateşböceği” gezici eğitim TIR’ı  Dörtyol Dokuzocak İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin eğitimine katkı sunacak.

Dörtyol Dokuzocak İlkokulunu ziyaret eden ve üç hafta öğrencilere eğitim verileceği belirtilen gezici eğitim TIR’ının ziyareti dolayısıyla açılış etkinlik düzenlendi.

Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Cemal Tabak, Vakfın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 24 adet Ateşböceği hizmet vermektedir. Aygaz’ın katkılarıyla hayata geçen Aygaz -3 Ateşböceği de üç hafta süreyle okulumuzda tır dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji alanı ile serbest etkinlik alanı bulunmaktadır. Bu alanlarda çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor. Bu eğitimler; eğlen, öğren hijyen başlığı ile genç çevreciler ve iyi yaşam başlıkları altında verilecektir. Amacımız kurum olarak yarınların Türkiyesi’ne hazırladığımız sevgili yavrularımızın yaparak, yaşayarak,  görerek, işiterek kalıcı bir eğitim almalarını sağlamaktır. Onları okulumuzdan bir üst eğitim kurumuna uğurlarken Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, barışcı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesi temel hedefimiz olmuştur.

Bu bağlamda gezici birim yöneticisi Osman Yüceay’ın şahsında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına yoğun mesaisine rağmen bizlerin her zaman yanı başında olarak cesaretlendiren Sayın Kaymakamımıza eğitime sürekli destek veren Belediye Başkanımıza yapıcı tavırlarıyla önaçıcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze siz değerli konuklara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum dedi.

 

Dokuzocak İlkokulu bahçesine konuşlandırılan Eğitim TIR’ının açılış etkinliğine Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Okul Müdürleri, Vakıf Görevlileri, Dokuzocak İlkokulu İdareci Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi Dokuzocak İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler izleyenler tarafından beğenilerek ilgiyle izlendi. Gezici Tır’ın açılışını gerçekleştiren Kaymakam Recep Soytürk , Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve beraberindekiler araç içerisinde eğitime yönelik  yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar. Okulun sınıflarını da ziyaret eden protokol üyeleri öğrencilerle sohbet etti. Açılışın ardından Okul Aile Birliğince açılışa katılanlara mevsimin meyvelerinden oluşan ikramlarda bulunuldu.

Dokuzocak İlkokulu bahçesinde 3 hafta öğrencilerin hizmetinde olacak olan, Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gezici öğrenim birimi Ateşböcekleri ile Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara eğitim desteği götürüyor. TEGV’in Aygaz-3 Ateşböceği, Nisan 2002’den bu yana 2 farklı şehirde Mersin Mezitli, Mersin Yenişehir, Mersin Toroslar, Mersin Tarsus, Hatay İskenderun’da olmak üzere 13 ilkokulda 50.671 çocuğa ulaştı. Nisan 2002’de Aygaz’ın katkılarıyla hayata geçen Aygaz-3 Ateşböceği’nde TIR dorsesinin içine kurulu 12 bilgisayarlı Bilişim ve Teknoloji Alanı ile Serbest Etkinlik Alanı bulunuyor. Tüm ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan ve yılda 2.400 çocuğa ulaşabilecek kapasiteye sahip olan Ateşböceği; güler yüzlü, sıcak, donanımlı öğrenme ortamıyla, çocuklara yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek eğitim olanakları sunuyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet