Skip Navigation Links

Temel İlkyardım Semineri'ne katılan Belediye personeline sertifikaları veri

Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Bilinçsiz yapılan ilkyardım insan hayatına mal olabilir

Gündem   A+a-

 
 
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek: Bilinçsiz yapılan ilkyardım insan hayatına mal olabilir
 
Temel ilkyardım seminerine katılan belediye personeline, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay katıldı.
Törende yaptığı konuşmasında, halkın her zaman yanında olan İskenderun Belediyesi personelinin ilkyardım eğitimine katılmasının önemli olduğunu söyleyen Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve ilkyardım seminerine katılan personele teşekkür etti.
Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, şöyle konuştu: “İskenderun Belediyemiz, halkımızın en yakınında olan çalışma gruplarından birisidir. Gerek zabıtamız, gerekse itfaiye personelimiz halkımıza hizmet verme noktasında ilkyardım eğitimini tamamlamaları sonucunda ilkyardım anında insanlara daha yakın ve daha bilinçli bir şekilde hizmet vereceklerini düşünüyoruz.”
 
‘Bilinçsiz ilkyardım insan hayatına mal olabilir’
İlkyardımın bilinçli yapılmadığı takdirde insan hayatına mal olabileceğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu nedenle bilerek ve bilimsel olarak yapmanın önem taşıdığını kaydetti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Artık günümüzde her şey giderek bilimselleşiyor. Her şeyi bilerek, bilimsel yapmak giderek önem kazanıyor. Çoğu zaman görüyoruz. Bir yaralıya yardım yapayım, onun hayatını kurtarayım derken bilinçsiz bir davranış hayatına mal oluyor. Bazen hiç dokunmasanız ona daha faydalı olabilirsiniz. Her şey insan içindir. Kızılay kendisi insana yardım eden ve en zor günlerde yanında olan bir kurum. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Temel ilkyardım seminerine katılan personele de seslenen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Hayat bu hiç belli olmaz. Bir kişinin zor durumunda yapacağınız bir yardım onun ve tüm ailesinin hayatını kurtarabilir. Yaptığınız güzel şeydir. Başarılar diliyorum. İyi ki varsınız. Hep beraber halka hizmet için çalışıyoruz. Halka hizmet hakka hizmettir. Bilmek ve bilinçli olmak ne güzel.”
Konuşmaların ardından, katılımcılara sertifikalarını, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay verdi.
 
‘Temel ilkyardım semineri dört gün süreli düzenlenmişti’
İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ve Türk Kızılayı İskenderun Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle, 29-30 Mayıs ve 6-7 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenen temel ilkyardım semineri, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi İlkyardım Eğitmeni Ayşe Demir tarafından verilmişti.
Slayt desteği ve çeşitli materyaller yardımıyla Belediye Brifing Salonu’nda ve İtfaiye Müdürlüğü Konferans Salonu’nda verilen temel ilkyardım seminerine, Belediye’nin çeşitli birimlerinde çalışan 85 personel katılmıştı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet