Skip Navigation Links

Dasifed: “Çocuk Ve Gençlik Sanat Bienali Ekim’de Hatay’da”

Hatay’dan 13 okulun projesinin sergilendiği 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali 24 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında Hatay’da gerçekleştirilec

Dasifed: “Çocuk Ve Gençlik Sanat Bienali Ekim’de Hatay’da”

Gündem   A+a-

"Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen 4. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında çocukların ve gençlerin 450 görsel sanat projesi İstanbul’da sergilenmeye devam ediyor. Uluslararası katılımcıların da yer aldığı Bienal kapsamında paneller, konferanslar, atölyeler, söyleşiler, müzik, dans ve şiir okuma etkinliklerini içeren zengin bir program hazırlandı. Bienal, 4-18 yaş arası çocukların ve gençlerin sanatsal üretimlerini, İstanbul'un farklı kültür sanat mekânlarında, meydanlarında ve şehir hatları vapurlarında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, ABD, Almanya, Danimarka, Fransa, İtalya, İsveç Hollanda ve KKTC gibi ülkelerden de katılımın olduğu Bienal'de,TEGV, AÇEV ve Hatay Valiliği işbirliğiyle Anadolu'nun 48 ilinde ve Türk Kızılayı işbirliği ile Suriyeli çocuklarla yapılan çalışmalar da yer alıyor. Bienalin ana etkinliği olan sergilerde 10 bin öğrencinin çalışmalarına yer veriliyor.

Hatay’dan iseReyhanlı Yahya Turan Anadolu Lisesi, Antakya Latife Hanım Anaokulu, Altınözü Hacıpaşa Ortaokulu, Antakya İpek Anaokulu, İskenderun Arsuz Akçalı Naci Uyar Ortaokulu, AntakyaKarlısu Sosyal Bilimler Lisesi, Antakya Sabiha Gökçen Anaokulu, İskenderun Fevzi Çakmak Ortaokulu, Payas Şehit Çevik İlkokulu, Antakya Erol Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kırıkhan Mehmet Akif Ortaokulu, Antakya Antakya Anadolu Lisesi ve Dörtyol Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin çalışmaları binlerce projenin arasından seçilerek bienalde sergilenmeye hak kazandı.Özellikle Dörtyol Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Uyanamayanlar” adlı proje ise Bienal’de açılış performansı olarak sergilenmesi büyük takdir aldı. DASİFED’i temsilen açılışa Başkanvekili Faruk Ekinci katılım sağlarken, İstanbul’a Hatay’dan gelen öğretmen ve öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

 

27 Nisan 2016 tarihinde Dörtyol’da düzenlenen 4. Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması’nda da performanslarını sergileyen öğrencilerHataylı işadamları tarafından beğeniyle izlendi. DASİFED Başkanvekili Faruk Ekinci ilimizi başarıyla temsil eden Dörtyollu öğrencilere birer kitap hediye etti.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet