Skip Navigation Links

Anıları Mücadelelerimizde Yaşayacak !!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP )İskenderun Gençlik Kolları idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.

Anıları Mücadelelerimizde Yaşayacak !!Web
TV

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP )İskenderun Gençlik Kolları idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.

CHP İskenderun Gençlik Kolları’nın İlçe Başkanlığı’nda düzenledikleri anma programına CHP Hatay 2. Sıra Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mevlüt Dudu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İlçe Kadın Kolları, önceki dönem milletvekili adayları ve parti yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda parti üyesi katıldı.

PM Üyesi ve Milletvekili Dudu program öncesi ülke gündemine dair açıklamalarda bulunurken akabinde Deniz Gezmiş’in  son mahkemesinde yaptığı savunmayı okudu.

Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, idam edilen 3 fidanın 68 kuşağının öncüleri olduğunu ifade ederek yaptığı açıklamada:

Bugün 6 Mayıs 2016 Türkiye tarihinin unutulmaz ve asla unutturulmayacak kara günlerinden biri. Bundan 44 yıl önce, 68 gençlik hareketinin 3 yiğit öğrenci önderi ABD emperyalizmi ve onun Türkiye’de işbirlikçileri tarafından idam edildi. Aradan 44 yıl geçmesine karşın yitirdiğimiz yoldaşlarımızın fiziksel varlıkları bugün aramızda değilse bile onların düşünce ve inançları bütün canlılığı ile halkımızın bağrında bayraklaşarak yaşamaktadır.

Aslında 6 Mayıs’ta idam edilen yalnızca Deniz Gezmiş ve arkadaşları değildir; o gün özgürlüğün de ayaklarının altından taburesi çekilmiştir. 6 Mayıs özgürlük taburesine atılan tekmedir. Tam Bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye için Samsun’dan Ankara’ya yürüyen, Kardeşlik için Hakkâri’de Zap suyuna köprü yapan, emperyalizme direnerek işgalci ve emperyal ABD askerlerini denize döken Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, yani üç fidan idam sehpalarını hiç tereddüt etmeden kendileri tekmelediler.

Onlar ki, 68 kuşağının öğrenci liderleri olarak, ABD güdümlü sömürüye baş kaldırmış, halkımızın yoksulluğuna itiraz etmiş ve ülkemizin kırmızı çizgilerine sahip çıkmıştır. Tam 44. yıl önce onların katleden faşist zihniyet, onların hatırlanmasını engelleyememiş, o gün asılan devrimci liderler, ardından gelen nesillerin ilhamı olmuştur. İşte biz CHP Gençliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık karakterini, tıpkı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarında olduğu gibi gençlik ateşiyle birleştirdik ve kendimize onların yolunu misyon edindik.

 Onlar Türkiye emekçisi işçilerimiz, köylülerimiz, halk için mücadele ettiler. Gezmiş, Aslan ve İnan'ın idam edilmeleri demokrasimizin bir ayıbıdır. 6 Mayıs Türk tarihinde kara bir lekedir. Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yasta olsa da bizler hınçla sıkılmış bir yumruk gibi ayaktayız. Bizde onlardan aldığımız bayrakla devrim mücadelesine devam ediyoruz. Bu antiemperyalist kavgada yolunda yürüdüğümüz Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölümlerinin 44.yılında saygı ve özlemle anıyoruz.
Durmadan haykırıyoruz; Kahrolsun Emperyalizm, Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!

İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun yaptığı açıklamada;

O yiğit gençlerin memleket sevdasından başka suçları  yoktu.

En önde koşarak en büyük direnişi başlattılar. En güzel çocukların isimleri oldular DENİZ’İ YUSUF’U HÜSEYİN’İ saygıyla anıyorum.

Her 6 Mayıs’ta MUSTAFA KEMAL’ in devrimcilerini halkların kardeşliğini emperyalizme karşı mücadeleyi göğe yükselten devrimcilerin kutup yıldızlarına selam olsun. İyi bakın yıldızlara üç fidan için ışık için…

Onlar ölmediler her 6 Mayıs’ta onları tekrar tekrar kucaklayıp kalbimize gömüyoruz…

Ruhları şad olsun…

 

 

 

 

 

 

Anıları Mücadelelerimizde Yaşayacak !! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet