Skip Navigation Links

Kolaylı'dan 'Gazeteciler Korunmalı' Çağrısı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Kilis’te görev yapan gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı.

Kolaylı'dan 'Gazeteciler Korunmalı' Çağrısı

Gündem   A+a-

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Kilis'te görev yapan gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, saldırı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Ülke olarak çok hassas, zorlu bir dönemden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik terör saldırıları devam ederken, gazeteci meslektaşlarımız zorlu şartlarda görev yapmaya çalışıyor. Halkın doğru ve tarafsız haber alması amacıyla fedakarca çalışan meslektaşlarımızın Kilis'te saldırıya uğradığını büyük üzüntü ile öğrendik. Unutulmamalıdır ki basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan meslektaşlarımıza yönelik saldırılar ne yazık ki geçmişten günümüze hep yaşanmıştır. Benzer saldırılar halen de yaşanmaya devam ediyor. Kilis'teki saldırının ve benzerlerinin bir daha yaşanmaması için meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlayıcı tedbirlerin zaman geçirilmeksizin alınmasını bekliyoruz. Güvenlik güçlerimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırıları kınıyor, saldırıya uğrayan haberci arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Diliyorum bu zor günleri dayanışma içinde atlatacak ve güzel günlere ulaşacağız" dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet