Skip Navigation Links

Arsuz’a 3’ncü Balıkçı Barınağı İsraf Demek !!!

Devletin Kaynaklarını İsraf Etmeyin !!!

Arsuz’a 3’ncü Balıkçı Barınağı İsraf Demek !!!Web
TV

Arsuz   A+a-

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yapılmak istenen üçüncü balıkçı barınağı projesi, halkın tepkisiyle karşılaştı. 
Arsuz’da Aşiyan ve Yaşam Kent sitelerinin arasında bulunan bakir bir koy olarak herkesin büyük beğenisini toplayan yerde yapılmak istenen üçüncü Arsuz Balıkçı Barınağı, hala hazırda hizmet veren Konacık ve Madenli Balıkçı Barınakları’nın boş hallerini akıllara getiriyor. 
Arsuz’da Madenli ve Konacık balıkçı barınakları hala hazırda hizmet verirken, doluluk oranları yüzde 20’ler seviyesindeyken, basit bir bahaneyle yeni bir balıkçı barınağı yapılmak istenmesi halkın tepkisine neden oldu.
Yeni bir balıkçı barınağı için 20 milyon (trilyon) liranın üzerinde  uçuk rakamları harcamayı planlayan bakanlığın, aynı bütçeyi hem Konacık Balıkçı Barınağı’nın iyileştirilmesi için, hem de Yat limanı veya Kurvazör Limanı yapımına kullanması, devletin kaynaklarının israf edilmemesi adına önem kazanıyor. 
Konacık Balıkçı Barınağı’nda duvarların dökülmesi ve zeminde derin çatlakların oluşması bahane edilerek, Aşiyan ve Yaşam Kent Siteleri arasında bulunan doğal koyda yapılmak istenen Arsuz Balıkçı Barınağı’na 20 milyon liranın üzerinde   astronomik rakamlar düzeyinde bir yatırım planlanırken, sıkıntıları olan Konacık Balıkçı Barınağı’ndaki sorunların giderilmesi için çok düşük bedeller karşılığında kullanışlı hale getirilmesi çok daha mantıklı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. 
Milyonlarca lira bedelle yapılacağı öğrenilen Arsuz Balıkçı Barınağı projesine itiraz eden vatandaşlar, Konacık ve Madenli Balıkçı Barınakları’nın doluluk oranlarının yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu hatırlatarak, “Yapılmak istenen üçüncü balıkçı barınağı, biz vergi veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının parasının israf edilmesi anlamına geliyor. Madenli ve Konacık Balıkçı barınaklarının doluluk oranı yüzde 20’lerde iken, üçüncü bir balıkçı barınağına yapılacak yatırımın devletin kaynaklarının israf edilmesi anlamına geliyor.
İşin diğer bir boyutu da çevre etki değerlendirme (ÇED) boyutu olup, bölgede 12 ay veya sadece yaz aylarında ikamet eden vatandaşların denize girecekleri alanın balıkçı barınağı olması halinde, teknelerin motor gürültüsü, balık, mazot ve eksoz gazı kokularıyla ciddi bir çevre kirliliği yaratacaktır. “ dediler. 
 
 
Arsuz’a 3’ncü Balıkçı Barınağı İsraf Demek !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet