Skip Navigation Links

MMK Çalışanlarını Rahatlatan SGK Protokolü

Sosyal Güvenlik İle MMK Metalürji arasında geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaşma işlemlerine ilişkin protokol tarihinde imzalandı.

MMK Çalışanlarını Rahatlatan SGK Protokolü

Ekonomi   A+a-

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İle MMK Metalürji San. Tic. Ve Liman İşl. A.Ş. arasında geçici iş göremezlik ödeneklerinin mahsuplaşma işlemlerine ilişkin protokol tarihinde imzalandı.

İl Müdürü Bal yaptığı açıklamada; “Yapılan protokol ile iş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık hallerinde sigortalılara ödenen geçici iş göremezlik ödeneklerinin zaman, işgücü ve emek kaybına yol açmayacak şekilde artık İşveren tarafından SGK adına, sigortalıya zamanında ödenmesi sağlanacaktır.

 Bu itibarla toplu iş sözleşmesi gereği; işveren sigortalıların Sosyal Güvenlik Kurumundan aldıkları geçici iş göremezlik ödeneklerinin kendilerine iade edilip edilmediğinin kontrolünü yapmak zorunda kalmayacağı gibi sigortalılar da ödenekleri tahsil edip daha sonra işverene iade etmek üzere bankaya gitmek zorunda kalmayacaklardır. Bu sayede iş gücü kaybının önüne geçileceği gibi işveren olduğu kadar işçi de iş göremezlik ödeneğini takip ve tahsil etmek üzere herhangi bir ek girişimde bulunmamış olacaktır.” Dedi.

MMK Metalürji A.Ş İnsan Kaynakları Direktörü İrfan Halil KÜRKÇÜ; “Hatay’da bu protokolü imzalayan ilk işveren olmamız bizim için ayrı bir önem arz etmekte olup,  protokolün işletmemiz ve çalışanlarımız açısından büyük kolaylık sağlayacağı inancını taşımaktayız.” Dedi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet