Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Paralelci' Diyenlere: Yamuksunuz Yamuk

Mhp Genel Başkanı Adayı Meral Akşener, kendisine 'Paralelci' diyenlere Hatay'dan cevap verdi,

'Paralelci' Diyenlere: Yamuksunuz Yamuk

Gündem   A+a-

Mhp Genel Başkanı Adayı Meral Akşener, kendisine 'Paralelci' diyenlere Hatay'dan cevap verdi, "Şimdi saray ve çevresinin, bazı bakanların Sayın Genel Başkan sevgisini anlıyorum ama buradan ısrarla bize hakaret edenlere sesleniyorum. Geometrinin tüm kavramlarını kullandınız, paralel dediniz, ben de size diyorum ki yamuksunuz yamuk" dedi.

Meral Akşener, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi'nde destekçileriyle bir araya geldi. MHP Hatay eski Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, AntakyaEski İlçe Başkanı Mehmet Ali Yıldırım ve çok sayıda partilinin eşlik ettiği Akşener, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından söylenen marşlara da eşlik etti. Burada konuşan Akşener, 'Olağanüstü Kongre Kararı' alınana kadar yaşanan süreci anlattı.

MHP'NİN İÇİŞLERİNE KARIŞMAK NE HADDİNİZE

Olağanüstü kongre için mahkemeye gittikten sonra AK Partili yöneticilerin MHP'nin kongresiyle ilgili yorumlar yapmaya başladığını belirten Akşener, "Zorla mahkemeye gittik, büyüklerimizin emrini yerine getirip mahkemeye gittik. Sonra birdenbire neler oldu. AK Parti'deki gazeteciler ikiye ayrılır, birisi Davutoğlu'nu savunanlar, diğeri ise Reisi ölümüne savunanlar. Biz kendi yolumuzda, demokrasi mücadelesi verirken, demokrasi hakkımızı kullanmak için son derece edepli, haya sahibi medeni bir dille yol yürürken bir de baktık, korku dağları sarmış. MHP kongresi 7'den 77'ye AKP yöneticilerini ilgilendirir olmuş. Bunu doğru anlamalıyız, bir Cumhurbaşkanını ölüme savunan o yazar çize takımı, çeşitli STK başkanları, birden bire MHP'nin kongresinin ülkeye büyük zarar getireceğini, bu kongre yapılıp değişiklik yapılırsa Türkiye'nin yıkılacağını öğrendik. Muhteremler ayıptır ayıp,MHP'nin içişlerine karışmak ne haddinize" diye konuştu.

ABBAS YOLCU

AK Parti'nin yaptığı kongreye MHP'lilerin karışmadığını belirten Akşener, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanlığına aday olmak için yola çıktığında kongre yapıldı ve Sayın Davutoğlu başkan seçildi. O kongrede herhangi bir ülkücünün 'Sayın Davutoğlu doğru değil, onun yerine şu olsun' sözü duydunuz mu? Duyamazsınız. Ülkücüler 47 yıllık bir demokrasinin mensuplarıdırlar. Dolayısıyla onlar bir başka partinin içişlerine karışmayı hadsizlik ve edepsizlik sayarlar. Şimdi o edepsizlik bizim için yapılıyor, ama korkunun ecele faydası yok, Abbas yolcu. Bu Abbas, 7 mevkutenin sahibi olan Abbas var ya o yolcu. Adalet Bakanının konuştuğunu gördük, ne kongre oldu bu böyle, adaylar hakkında konuşmalar başladı. Sayın Genel Başkana o güne kadar etmediği hakareti bırakmayan milletvekilleri, gazete lejyonerleri, kendilerine aydın diyen bir kısım insan ve AKP'nin bazı bakanları, birdenbire gökten kanatlı bir melek inmiş ve bizde o meleğin kanatlarını yoluyor gibi hissettik."

'İLK İŞİMİZ, YAMUKLARI DÜZELTMEK OLACAK'

Konuşmasının sonunda kendisine 'paralelci' diyenlere de cevap veren Akşener, şunları söyledi: 

"50 çeşit isnatla karşı karşıya kaldık. 6 ay evvel gel Başbakan Yardımcısı ol denmiş, bugün bütün kötülüklerin anasıyım. Şimdi saray ve çevresinin, bazı bakanların Sayın Genel Başkan sevgisini anlıyorum, ama buradan ısrarla bize hakaret edenlere sesleniyorum. Özenle cevap vermemeye çalıştım. Geometrinin tüm kavramlarını kullandınız, paralel dediniz, ben de size diyorum ki; yamuksunuz yamuk. Yıllarca en iyi yaptığımız iş yamukları düzelmektir. Allah'ın izniyle önce kongremizi yapacağız, eğer üst kurul delegeleri teveccüh gösterirse, seçilirsek ilk işimiz Türkiye'deki bütün yamukları ve yamuklukları düzeltmek olacak. Sonrasında 'MHP'nin milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir' diyen Başbuğumuz ve diğerlerinin düsturuna uyarak, MHP'nin nasıl olgun şekilde kurultayını yerine getirdiğini göreceğiz."

haberler.com

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar