Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dörtyol Belediyesi Birbirinden Önemli Konukları Ağırlayacak

Dörtyol Belediyesi,Kültür-Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenleyeceği konferans ve söyleşi programları ile önemli isimleri Dörtyol'a getiriyor

Dörtyol Belediyesi Birbirinden Önemli Konukları Ağırlayacak

Dörtyol   A+a-

24 Nisan Pazar akşamı saat 18:00 de Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva, Prof. Dr. Nizami Caferov ve araştırmacı yazar Yunus Oğuz'un konuşmacı olarak katılacağı “Ermeni Yalanlarına Türkçe Cevaplar” konulu konferans Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek .

 

26 Nisan Salı Akşamı Saat 18:00 de ise Ülkemizin tarih alanında yetiştirdiği en önemli değerlerinden biri olarak kabul edilen Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı ''İlber Ortaylı ile Sohbetler'' adlı halka açık bir söyleşi programında ilçemize konuk olacaklar. Bu programda yine Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

 

Programlar ile ilgili kısa bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Tarihini bilmeyen bir milletin coğrafyasını başkaları çizer düşüncesi içerisinde Milli Kültür ve Tarihi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda Türk dünyasının sembol isimlerini vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Öncelikle Ermeni Tehcirinin yıldönümünü sözde yalan ve iftiralarına başlangıç olarak kabul eden Ermeni Diasporasının çirkin iddialarına bir cevap niteliğinde, bu alanda uluslararası çalışmaları ile tanınan konuklarımızla ilçemize yakışır bir duruş sergilemeyi arzuluyoruz.

 

Sayın İlber Ortaylı hocamız ise ülkemizde geniş kesimler tarafından sevilen ve alanında bir otorite olarak kabul edilen değerli bir şahsiyet. Özellikle gençlerimizi bu değerli isimlerle tanıştırmak ve onların vereceği çok önemli bilgilerden yararlandırmak istiyoruz. Dörtyol Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi sosyal, kültürel etkinliklerimize de bundan sonra ara vermeden devam edeceğiz” dedi .

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar