Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Valisi Hassa'da Muz Serası Açılışı Gerçekleştirdi

Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ Hassa 'da muz serası açılışı gerçekleştirdi.

Gündem   A+a-

 
Hatay Valisi Hassa’da Muz Serası Açılışı Gerçekleştirdi
Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ Hassa ’da muz serası açılışı gerçekleştirdi.
Hatay İli Hassa İlçesi Akbez Beldesi Pınarbaşı mevkiinde Girişimci M.Nuri Gündoğdu’ya ait Çiftlikte Muz Serası açılışı yapıldı.
Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ ‘in açılışını yaptığı törene ,Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük,Belediye Başkanı Mehmet Karataş,İl Tarım Müdürü Bestami Zabun,M.K.Ü Ziraat Fak,Bahçe Bitkileri,Öğretim Üyesi,Prof.Dr.Sedat SERÇE ve kurum amirleri katıldı.
İşletme sahibi M.Nuri Gündoğdu yaptığı açılış konuşmasında;
50 yıl sonra memleketine gelmenin , bilgi ve birikimlerinin memleketine ,yapmanın gurur ve sevincini yaşadığını belirterek,Altı aylık kısa bir süre zarfında ,120 dekarlık bir arazide sekiz çeşit ürün elde etmeye çalıştığını söyledi.
10 dekarlık muz serasında 3bin200 muz ağacının bulunduğunu,ayrıca diğer alanlara,böğürtlen, ahu dudu,altın çilek ve nektarin çeşitleri ektiğini belirterek,bölge çiftçilerine ,örnek olmak istediğini sözlerine ekledi.
Hassa Kaymakamı Harun Başıbüyük ise yaptığı konuşmada;
Hassa ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu belirterek,modern tarım anlayışını Hassa’ya kazandıran, M.Nuri Gündoğdu’ya katkılardan dolayı teşekkür etti.
İl Tarım Müdürü Bestami Zabun
Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Plan hakkında bilgi verdi.
Hatay Valisi M.Celalettin LEKESİZ Hatay ilinin tarım istihdamı yüzdesinin yüzde 29 olduğunu ,ekonomideki payının 100 TL’de 20 TL olduğunu belirterek,planlı bir tarım uygulanması gerektiğini söyledi.rastgele ve geleneksel usulle yapılan bir tarımın hatıralarda kaldığını söyleyerek,hayalleri,hatıralarından büyük bir toplumun başarıyı yakalayabileceğini belirtti. Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ile Hatay İlinin tarım haritasını çıkarıldığını söyleyerek,çiftçilerimizin bu planı kendilerine klavuz almalarını dile getirdi.
M.Nuri Gündoğdu’ya teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından muz serasını açılış kurdelesi kesilerek,muz fidanları dikildi.Sonrasında köy merkezinde bulunan konuk ve eğitim evinde kokteyli verildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş