Skip Navigation Links

'Derhal İstifa Etmeliler!'

CHP İskenderun İlçe Başkanlığı, Karaman'daki çocuk istismarı iddialarına ve Kılıçdaroğlu’na gösterilen tepkilere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

'Derhal İstifa Etmeliler!'Web
TV

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Karaman'daki cinsel istismar olayının ardından Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözlere gösterilen tepki üzerine CHP İskenderun İlçe Başkanlığı basın toplantısı düzenledi.

 

CHP İskenderun Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İlçe Gençlik Kolları, İlçe Kadın Kolları hazır bulunurken toplantı, çok sayıda parti üyesinin katılımıyla gerçekleşti. CHP İskenderun İlçe Başkanlığı Başkan Vekili Nalan Akkülah yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Karaman’da meydana gelen küçük çocukların cinsel istismarı nedeniyle medyada yer alan söylemleri yüzünden iktidar partisi ve yandaş basın tarafından ağır hakaretlere, hücumlara maruz kalmaktadır.

 

Bu ithamlar haksız olup amaç Karaman’daki Ensar Vakfına ait yurtlarda meydana gelen 10-12 yaş gurubundaki 45 çocuğun cinsel istismara uğramasının ve toplumda meydana getirdiği depremin üstünü örtmek. Türkiye’nin gündemini değiştirerek dikkatleri başka yöne çekmektir.

 

Sayın Genel Başkanın kullanmış olduğu söz bundan önce iktidar partisinin bir bakanı tarafından şu anda Amerika’da tutuklu bulunan Reza Zarrab için kullanılmıştır. O zaman kimse bu ifadeye böyle cinsel içerikli bir anlam yüklememiş bununla o şahıs için fedakârlık yaparım onu korumak için her şeyi yaparım anlamı verilmiştir. Zaten olması gerekende bu şekilde anlaşılması idi. CHP’nin ve kamuoyunun aklına böyle bir anlam yüklemek akıllarına gelmemiştir.

 

Sayın Bakan Sema Ramazanoğlu bir kez olması ile vakfın hizmetlerini silemezsiniz diyerek toplumu dehşete ve şaşkınlığa düşürmüştür. Böyle bir ifade hem kendisi hem toplum için büyük bir talihsizliktir. Sayın bakan her şeyden önce bir kadın ve bir annedir. Hem basına hem devlet üyelerine hem de ak partililere baktığımızda çocukların ve ailelerin mağduriyetlerin üzerinde durulmadığını, bahsedilmediğini yalnız ve yalnız vakfın hizmetlerinden söz edildiklerini görmekte ve duymaktayız. Bu olay aileler ve çocuklar üzerinde yıllarca kapanmaz yaralar açacak yaşadıkları travma beklide hiç geçmeyecektir. Acaba bu çocuklara ve ailelerine nasıl yardımcı oluruz. Böyle olayların ne gibi tedbirler alıp neler yapabiliriz, nasıl sağlıklı bireyler yetiştirebiliriz sorusu sorulmamakta üstünde düşünülmemektedir. Devletin görevi bunları yapmak olup çarpıklıkların sorunların üzerini birilerini yaranmak için örtmek değildir.

 

Toplum bu günlerde terörle uğraşmakta her gün toplu şehit haberleri gelmekte, siviller ölmekte, insanlar kendi yurtlarında başka şehre göç etmek zorunda kalmakta ama sanki bunlar yaşanmıyormuş bunlar başka bir ülkede oluyormuş gibi sayın genel başkanın bir sözü üzerine algı yaratılarak tüm bunlar unutturulmak istenmektedir.

 

Karaman gibi bir ilde yasaya aykırı olarak kurulan bu evlerin denetimini yapmayan varlığından haberdar olmadığını söyleyen il milli eğitim müdürü ve valinin sessiz kalarak açıklama yapmaması nedeniyle görevden alınmaları gerekmektedir. Ayrıca sayın bakanından derhal istifa etmesi hakkaniyet gereği toplumsal vicdan gereğidir.    

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet