Skip Navigation Links

Encümen ve İmar’a Sürpriz İsimler..

İskenderun Belediye Meclisi’nin komisyon seçimleri sonrası faaliyet raporu görüşülürken meclis karıştı.

Encümen ve İmar’a Sürpriz İsimler.. Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Belediye Meclisi’nin komisyon seçimleri sonrası faaliyet raporu görüşülürken meclis karıştı.

İskenderun Belediye Meclisi 4 Nisan 2016 tarihli olağan oturumunu gerçekleştirdi. Başkan Seyfi Dingil’in gecikmeli olarak katıldığı ve geç başlayan İskenderun Belediye Meclis toplantısında görev süreleri tamamlanan imar, encümen ve meclis başkan vekilliklerine üyelerin seçimi yapıldı.

Meclis oturumu öncesi son dönemlerde vahşi terör saldırıları sonucu şehit düşen güvenlik görevlileri ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu.

Geçtiğimiz haftalarda geçirdiği feci trafik kazası sonrası hayatını kaybeden CHP’li Seydi Karakuş’un yerine dönemi tamamlamak üzere Hüseyin Tintaş CHP Meclis grubu sıralarındaki yerini aldı.

Encümen üyeliklerine CHP’li Hakan Ilgın, AK Parti’li Hıdır Güneş ve Adnan İşler.

İmar komisyonu üyeliklerine AK Parti’li Osman Mesci, Musa Bayırlı, Musa Saraçoğlu, CHP’li Hüseyin Tintaş ve MHP’li Emir Selim Yazar.

Meclis başkan vekilliklerine AK Parti’li Abid Erol ve MHP’li Emir Selim Yazar getirildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna Emin Dönmez, Erdal Bönceoğlu, Reşat Beyazıt, Fatma Korçak ve Bekir Bozdoğan seçildiler.

Divan ve katip üyeliklerine AK Parti’li Ahmet Sarı ve CHP’li Müge Kılınç getirildi. Yedek üyeliğe Hakan Ilgın seçildi.

Faaliyet raporunun meclis üyelerine ulaştırılmaması nedeniyle toplantı sırasında birer nüsha yapılarak grup başkan vekillerine dağıtıldı.

Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclis başkanlığına Abid Erol geçti ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AK Parti Belediye Meclis üyelerinin arasında oturdu.

Tam faaliyet raporu görüşülürken, AK Parti’li Reşat Çağlar’la CHP’li Gazanfer Dik arasında bir tartışma yaşandı. Reşat Çağlar’ın Gazanfer Dik’e sözlü dalaşı sürünce meclis oturumu karıştı. Tarafların birbirinin üzerine yürümesi sonrası diğer meclis üyelerinin devreye girmesiyle ortalık güçlükle yatıştırıldı. 

MHP Grubu bir önerge daha vererek, meclis oturumlarındaki oylamaların elektronik ortamda yapılması konusunda belediye idaresinin sistemi hayata geçirmesini istedi. Önerge AK Parti, CHP ve MHP grup başkan vekillerinin imzalarıyla verilince otomatik olarak gündeme alınarak kabul edildi.

Gündemin 8.maddesi ise Belediye Başkanlığının 2015 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi oldu.

Yapılan görüşmeler ve oylama neticesinde oy çokluğu ile 2015 yılı faaliyet raporu yeterli görülmüştür. Gündemin 9.maddesinde yer alan Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi.

Gündemin 10.maddesi Sarıseki Mıntıkasındaki tarla nitelikli 44, 45 ve 2057 nolu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve Belediyemiz Encümenine satış yetkisi verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi yapılan görüşmeler neticesinde imar ve plan bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11.maddesinde ise Aşkarbeyli Mıntıkası 5913 nolu parsel üzerinde bulunan binanın İl Sağlık Müdürlüğüne 3 yıllığına bedelli mukabilinde kiraya verilmesi yönünde karar alınması ve alınacak kira bedelinin Encümence belirlenmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi görüşüldü. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 12.maddesi Belediyemiz taşınmazlarının idaresi hakkında hazırlanan yönetmeliğin meclisçe görüşülmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi Belediyemizde bulunan bazı Müdürlüklerin Birim olarak diğer Müdürlüklerde 2017 yılında faaliyete başlatılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi plan ve bütçe komisyonuna gönderilerek kabul edildi.

Encümen ve İmar’a Sürpriz İsimler..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet