Skip Navigation Links

'Sanayi 4.0'ı Biz Başlattık...'

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı İSTE Konferans Salonu’nu dolduran girişimci adaylarına iş dünyasında başarının sırlarını anlattı.

'Sanayi 4.0'ı Biz Başlattık...'Web
TV

Gündem   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu “3G: Gençlik, Girişimcilik, Gelecek” konulu söyleşiye katılan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, etkili sunumuyla üniversite gençlerinde iz bırakırken, iş yaşamında başarılı olmanın altın kurallarını paylaştı;

 

'Sanayi 4.0'ı Biz Başlattık'

 

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi Sivil Havacılık ve Meslek Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu “3G: Gençlik-Girişimcilik-Gelecek” konulu söyleşi de üniversite gençlerine geleceğe dair ögütler verdi. Sanayideki 4. Dönemle ilgili önemli açıklamalar yapan Hayırsever İşadamı Tosyalı, “Bilişimdeki gelişme sonucu şimdilerde sanayide kullanılan makineler akıllı makineler oldu. Makinelerin bilgisayarlar tarafından yöneltilen beyinleri var. Kısaca 'Sanayi 4.0' diye adlandırılan, yeni dönemde ise, her biri farklı bilgisayar tarafından yönlendirilen makineler, bir bütün olarak ana bilgisayarların kontrolüne giriyor. Basit anlatımıyla, daha önce tek tek makineleri yöneten bilgisayarlar, fabrikaları yönetiyor. Buna Almanya sahip çıkıyor, ama kağıt üzerinde. Biz ise bu sistemi Osmaniye'deki tesislerimizde yıllar önce devreye aldık. Sürekli yenilenen yatırımlarımızla gelecek on yılın sanayisini şekillendiriyoruz. Zira, Uludağ Zirvesi'nde 'Sanayi 4.0 ile ilgili görüşlerimi bildireceğim. Nedir Sanayi 4.0? Sanayi 4.0 kısaltması dördüncü sanayi döneminin adı. Birinci sanayi dönemi su ve buhar gücüne dayalı üretim idi. İkinci sanayi dönemi elektrik enerjisi kullanımı başlattı. Dijital kullanımı, bilişim üçüncü dönem oldu. Şimdilerde başlattığımız dördüncü dönem ile sanayi üretim birimlerinde akıllı makineleri birbiriyle nasıl konuşturduğumuzu anlatacağız" dedi.

 

Yoğun Katılım Oldu

 

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Türkay Dereli, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, üniversite öğrencileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan söyleşi de ilk olarak konuşan Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Dekanı Nuriye Güneş, sivil havacılık ile ilgili geniş ve detaylı bilgiler verdi. Insanlara sivil havacılığı sevdirmek için birçok alanda aktiviteler gerçekleştirdiklerini belirten Güneş, ayrıca bu bölümden mezun olan öğrencilerin iş bulmada zorlanmayacaklarını dile getirdi.

 

‘Sanayicilerle İç İçe Yaşamaktan Mutluyum’

 

Daha sonra ise İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli, yaptığı konuşmada, Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değindi. Sanayi kenti olan İskenderun’da görev yapmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren Prof Dr. Türkay Dereli, “Ülke olarak hassas bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Biz de Üniversite olarak vatanımız için çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Artık küçük, ufak-tefek problemler ile uğraşmayı bırakıp, özümüze dönüp, birlik ve beraberlik içerisinde vizyoner çalışmalara odaklanmamız gerekiyor. Daha az konuşup, daha çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz Üniversite-Sanayi-Kamu-Toplum işbirliği için yola çıktık, bu konuda proje paketlerimizi hazırlıyoruz, bunları ilgili taraflarla paylaşacağız. Özellikle endüstride çalışanların lisansüstü çalışmalara katılımlarını daha çok motive edecek projeler hazırlıyoruz. ‘Teknoversite’ vizyonumuzla, tüm çalışmalarımızı Sanayi 4.0 çerçevesine uygun olacak şekilde konumlandırıyoruz. Bugün buraya teşrif ederek tecrübelerini bizlerle paylaşacak olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı Bey’e katılımları ve Üniversitemize olan destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin çok önemli gördüğüm söylemleri var. Fuat Tosyalı Bey, bir konuşmasında; ‘sanayicilikten çok hayırsever kimliğimizle anılmak istiyoruz’ diyor ve ekliyor; ‘sevgi o kadar güçlüdür ki, demiri bile eritir’. Çok doğru, o halde her şeyden önce bizler de birbirimizi sevelim” dedi.

 

‘Taklitçilikle Bu İşler Yürümez’

 

İSTE Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli’nin ardından konuşma kürsüsüne Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı geldi. Hayırsever İşadamı Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencilerine iş ve özel yaşamlarında başarı olmanın sırlarını aktararak, önemli tavsiyelerde bulundu.

İz bırakan etkileyici sunumuyla üniversite öğrencilerini kendisine hayran bırakan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı başta öğrenciler olmak üzere tüm konuklar ve davetliler pür dikkat dinledi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ışık tutan Tosyalı, “Toplum başarı hikâyeleri dinleyerek kendilerine rol model almak istiyor. Rol modellerin önemi büyük, çünkü rol modeller ve hikâyeleri insanların kendi geleceklerini şekillendiriyor. Ben de hakikaten rol modellere çok önem veririm ve birçok rol modeli hala incelemeye devam ediyorum” diyerek, kendi yaşamından kesitler sundu. Kendi işlerini de her zaman sorguladıklarını belirten Fuat Tosyalı, “Öncelikle, talep koşullarını inceliyoruz, talebi anlayıp ölçümleyerek hedefimizi belirliyoruz. Sadece uzaktan bakarak ve taklitçilikle bu işler yürümez. Aynı şeyleri tekrarlayıp farklı sonuçlar beklememeliyiz. Yatırım yapmak kolaydır, ama orayı işletmek ve işletmeyi ayakta tutmak daha zordur. Yatırımı doğru parametreler üzerine oturtmak gerekli. Her ne iş yaparsanız yapın, taklit edilmiş teknoloji kullanmayın, biliniz ki taklit edilmiş her ürün aslının bir önceki sürümüdür, bu da sizi hiçbir şekilde başarıya götürmez. Başarı için piyasa odaklı değil, hedef odaklı çalışmalısınız. Ayrıca, hayırsever olmalısınız, yaşadığınız bu topluma faydalı olmalısınız” dedi.

 

‘Sanayiden Çok, Hayır İşleriyle Anılmak İstiyoruz’

 

Kendisi için olmazsa olmaz kurallardan birinin hayır işleri olduğunu belirten Tosyalı, “20’yi aşkın fabrikalarımız var. Üretiyoruz, ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Bütün bunları yaparken de hayırseverliği ihmal etmiyoruz. Hayra yatırım sanayicilikten de önemlidir. Hayırseverliği tacımız olarak görüyoruz. Bu bağlamda okullar, sevgi evi, zihinsel engelliler okulu, yurtlar, kapalı spor salonu gibi projeleri hayata geçirdik. Rabbim nefes verdiği müddetçe, hayır işlerimiz sürecek” dedi.

 

'Güneş Doğmadan İşimizin Başındayız'

 

Her gün daha güneş doğmadan işlerinin başında olduklarını ifade eden  Tosyalı, en çok zaman israfı konusunda hata yapıldığını söyledi ve gençlere zamanı efektik kullanmanın önemine değindi. Gençlere iş ve özel yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını aktaran Tosyalı, “Başarı öykülerini dinleyin. Çünkü bizim asıl sermayemiz başarı öyküleridir, Türkiye’de birçok başarı öyküsü dinliyoruz. Bunlar bize yol gösteriyor. Çünkü her başarı öyküsünde zorlu virajlar, engeller, çıkış yolları var. Hiçbir kazanım kolay elde edilmiyor. Yarın sizler de iş sahibi olacaksınız. Belki de bir ortamda bir araya geleceğiz. Bugünden yol haritanızı, hedeflerinizi, misyonunuzu belirleyin, Türkiye’nin gelecekte sizin gücünüze ihtiyacı olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Türkay Dereli, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

'Sanayi 4.0'ı Biz Başlattık...' videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet