Skip Navigation Links

'Bizler Kahraman Bir Milletin Torunlarıyız...'

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı, İskenderun HATSU Binasında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Anma programı gerçekleştirdi.

'Bizler Kahraman Bir Milletin Torunlarıyız...'

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı, İskenderun HATSU Binası Konferans salonunda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Anma programı gerçekleştirdi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa CHP İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk, CHP Hatay Milletvekili Adayları Riyat Kırmızıoğlu, Sonay Aykut ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. “Çanakkale Geçilmez” adlı belgesel gösterimi öncesi İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz konuşma yaptı. Gençlik Kolları Başkanı Karpuz konuşmasında:

Çanakkale  Geçilmez !

Çanakkale Savaşı, 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan Tüm Türkiye’ye Bir Güneş Gibi doğarak yayılan Bağımsızlık Meşalesi, Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelemizin habercisi olmuştur. Anafartalarda, Conkbayırında emperyalizme vurulan şanlı tokattır Çanakkale. Çanakkale zaferi bizim için önemlidir. Çünkü ulus olma bilincinin tohumlarının yeşerdiği, vatanseverliğin ve azmin zaferidir. Çanakkale bizim için önemlidir. Çünkü yenilmez denilen Dünya’nın en büyük Emperyalist donanmasının yenildiği yerdir Çanakkale. Çanakkale Dünya için önemlidir. Çünkü Dünya’da Sosyalist devrimin başarıya ulaşmasını sağlayan ve ezilen ulusların ulus olma bilicinin yeşerdiği yerdir Çanakkale. BOP kapsamında ülkemizi dizayn etmek isteyen ABD ve yerli işbirlikçilerinin şunu bilmelerini isteriz. Bizler kahraman bir milletin torunlarıyız. Sizler Çanakkale’de tarih yazmış bir neslin evlatlarısınız. Ülkemizin geleceği söz konusu olduğunda her yer Çanakkale herkes Mustafa Kemal'in askeri olur. Çünkü bu ülkede demokratlar, devrimciler, yurtseverler ve Atatürkçüler henüz son sözlerini söylemediler.

Bizim için 18 Martlar vatan için ölen şehitlerin rahmetle anıldığı, şehitlere kelle denilerek küçümsenmediği, bağımsızlık ruhunun ve Atatürk sevgisinin pekiştiği günlerdir. Çanakkale’de emperyalist devletlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren Türk ulusu, günümüzde emperyalist devletlere hizmet eden iktidar tarafından yönetilmektedir. 

Emperyalist kuvvetler Çanakkale’de savaşla yapmak istediklerini şuan hükümet üzerinden bir rica ile gerçekleştirmektedir. O gün ‘’ Çanakkale Geçilmez’’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptıklarını bugün onların çizdiği yoldan Atatürkçü gençler olarak hiç şüphesiz ki aynısını yapacağız. Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ve devrimlerini korumak Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak birinci vazifemizdir. 

Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutluyor ;başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere en değerli varlıklarımız olan şehitlerimiz ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.
 

                                                  

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet