Skip Navigation Links

Sınavlar Ve Müsabakalar İskenderun'da da Yapılsın

Türk Eğitim Sendikası Hatay Şube Başkanı Ahmet Akça, sportif karşılaşmaların ve ÖSYM tarafından yapılan sınavların merkez olarak

Sınavlar Ve Müsabakalar İskenderun'da da Yapılsın

Gündem   A+a-

Türk Eğitim Sendikası Hatay Şube Başkanı Ahmet Akça, sportif karşılaşmaların ve ÖSYM tarafından yapılan sınavların merkez olarak sadece Antakya’yı göstermesinin dezavantaj olduğunu, müsabakaların ve sınavların İskenderun’a da taşınması gerektiği şeklinde yazılı açıklama yaptı.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça, Hatay’ın coğrafik konumu ve nüfus yoğunluğu itibariyle dağınık konumda olduğuna dikkat çekerek yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Hatay ili Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir kapsamındadır. Hatay ili coğrafik konumu ve nüfus yoğunluğu itibariyle dağınık bir konumdadır. İlimizde yapılan merkezi sınavlarda ve müsabakalarda ise ilimizin bu konumu göz ardı edilerek tüm sınavlar ve müsabakalar Antakya’da yapılmaktadır. Bu durum ise Antakya merkezde ikamet edenlere avantaj sağlamakta diğer öğrencileri ise dezavantajlı konuma düşürmektedir.

Antakya merkezde yapılan bu sınavlar uzak ilçelerde ikamet eden öğrenciler için zaman ve maddi kayba neden olmaktadır. Öğrencilerimizin bu kayıplarının en aza indirgenmesi için merkez sayısının artırılması gerekmektedir.

Yakın tarihte yapılacak olan LYS ve KPSS sınavları için İskenderun ilçesi ivedi olarak sınav merkezi ilan edilmelidir.

İskenderun’da bağımsız bir üniversite bulunmaktadır. Bu bölgenin kendi üniversitesi ve rektörlüğü bulunurken Antakya merkezde sınavların yapılacak olması İskenderun ve çevre ilçelerdeki öğrencileri olumsuz etkilemektedir.

Bir sınav yapılırken Arsuz Kale’den ya da Erzin Burnaz’dan sınava girecek bir öğrencinin Antakya merkezde sınava gireceği hesaplandığında bu öğrencinin psikolojik kaygılarının artacağı, öğrencinin yorgunluktan bitap düşeceği, sınava yetişebilecek miyim kaygısının başarısızlığını tetikleyeceği gibi bir çok olumsuzluk göz önüne alınmalı ve İskenderun sınav merkezi yapılmalıdır.

İskenderun’un idari ve fiziki alt yapısı bu sınavların yapılmasına uygundur.

Hem şehrimizin hem öğrencilerimizin menfaatine olan bu sınavların İskenderun ilçesinde yapılmasının hiç kimseye zarar vermeyeceği de aşikârdır. Bu aynı zamanda milli servetimize de katkı sağlayacaktır.

Bu nedenlerle İskenderun sınav merkezi ilan edilerek tüm bu olası mağduriyetlerin giderilmesi insanımızın faydasına olacaktır.

Tüm kamuoyunu ve İskenderun Teknik Üniversitesi yetkililerini İskenderun’a sahip çıkmaya davet ediyorum.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet