Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kız Arkadaşıyla Öpüştü Başına Gelmeyen Kalmadı

Hatay Okulda Öpüşme İddialarıyla İlgili İdari Soruşturma Tamamlandı

Kız Arkadaşıyla Öpüştü Başına Gelmeyen Kalmadı

Kırıkhan   A+a-

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde okulda kız arkadaşıyla öpüştüğü iddiasıyla öğretmenlerin kendisine baskı yaptığını ileri sürerek intihara kalkışan lise öğrencisi 15 yaşındaki H.İ.'nin felç kalmasıyla sonuçlanan olayla ilgili idari soruşturma tamamlandı. Müfettişler, müdire A.E. ile öğretmen N.A.'ya yer değiştirme ve bir günlük maaş kesme cezası verdi.

Kırıkhan'daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçen 9 Aralık'ta meydana gelen olayda H.İ., kız arkadaşı D.H. ile öpüştüğü gerekçesiyle okul müdiresi A.E.'nin odasına çağrıldığını ve burada öğretmenlerden N.A.'nın 'Ne halt yediğinizi anlatın' dediğini, ardından da müdire A.E.'nin 'Allah belanı versin nasıl bir çocuksun. Geçen yıldan beri senden çektiklerim nedir? Siz öpüşmüşünüz, şöyle böyle yapmışınız' diye tepki gösterdiğini öne sürdü.

İddialarının devamında kız arkadaşı D.H.'ye de baskı yapıldığını öne süren H.İ., şunları söyledi:

"İçerdeki öğretmen, 'Ben disiplin kurulu başkanıyım, seni okuldan atacağım, hayatını yakacağım. Senin bacın, kız kardeşin yok mu?'dedi. Ben de 'Evet kız kardeşim var ama ben böyle bir şey yapmadım, neden böyle diyorsunuz bana?' dedim. Beni tahrik ettiler, zor tuttum kendimi. Daha önce de beni okuldan atmaya çalıştılar. 'Beni okuldan atmaya çalışmayın, benden ölürsem kurtulursunuz' dedim. Okulda binanın ikinci katındaki balkondan aşağıya atladım."

BİR GÜNLÜK MAAŞLARI KESİLECEK

Götürüldüğü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan H.İ., belden aşağı felç kaldı. Artık yürüyemeyecek olan H.İ.'nin bu iddiaları üzerine idari soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen müfettişler, soruşturma sonunda Okul Müdiresi A.E. ile öğretmen N.A.'ya yer değiştirme ve bir günlük de maaş kesme cezası verdi.

'ABLASI HAKKINDA DAVA AÇILDI'

H.İ.'nin avukatı Ali Habip, gencin Ankara'daki bir hastanede tedavisinin sürdüğünü, yaşananlardan dolayı müdire A.E. ile öğretmenler M.A. ve N.A. hakkında 'İntihara teşvik ve hakaret' suçlarından ceza soruşturmasının hala sonuçlanmadığını söyledi. Bunun dışında A.E.'nin şikayeti üzerine H.İ.'nin ablası Ü.İ. hakkında Kırıkhan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığını belirten Habip, "H.İ.'nin ablası Ü.İ.'nin müdire A.E.'nin çocuğuna kardeşinin giydiği okul formasını göstererek 'Sizin anneniz yüzünden benim kardeşim bu gömleği giyemeyecek bir daha' dediği iddia ediliyor. Müdirenin şikayeti üzerine abla hakkında hakaret davası açıldı. Olayda H.İ.'nin yanında duran öğretmen A.K. hakkında da A.E.'nin şikayeti var ve o soruşturma devam ediyor" diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar