Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Biz Bu İşi Yapamıyoruz’ Diyerek İstifa Etmeleri Gerekirdi”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ile Dr. Birol Ertem, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

“Biz Bu İşi Yapamıyoruz’ Diyerek İstifa Etmeleri Gerekirdi”Web
TV

Gündem   A+a-

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz ve CHP üyeleriyle birlikte gelen 2 Hatay Milletvekili, Veysel Cıncık Başkanlığı’ndaki İGC yönetimini kutladılar.
 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, terör olayları konusunda görüşlerini açıkladı. Topal, Hükümete ortak çalışma konusunda açık çek vermelerine rağmen kabul ettiremediklerini belirtti. Topal, şunları söyledi:

 

“Biz Bu İşi Yapamıyoruz’ Diyerek İstifa Etmeleri Gerekirdi.
 

“Burada farklı bir konuda konuşmak isterdik ama maalesef olamıyor. Ankara’nın göbeğinde, Türkiye’nin başkentinde 3.patlama yaşandı. Vefat edenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Biz CHP olarak terörün bitirilmesi konusunda tüm siyasi partilerin ortak bir çaba göstermesi gerekiyor. Biz Hükümete terörün bitirilmesi konusunda açık çek verdik. 9 defa araştırma komisyonu kurulmasını talep ettik hepsini reddettiler. Neden? 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? AKP hükümeti. Bu ülkenin Başbakanı, Mit’i, Cumhurbaşkanı sorumlu değilse, sokaktaki insanlar mı, muhalefet partileri mi sorumludur? Bu işin sorumluları bellidir. Biz onlara ‘gelin el ele verip bu terör olayını çözelim dedik. Ama bizi dinlemediler. Oslo’da pazarlıklar yaptılar, Habur’da terör örgütü üyelerini davul-zurna ile karşıladılar. Bugün geldiğimiz nokta belli. AKP Hükümetinin iç ve dış politikası çökmüştür, iflas etmiştir. 180 derece dönerek barış eksenli bir dış politika uygulamak zorundadır.

Bir Hükümet yetkilisi TV’lere çıkarak ‘Milletimiz terörle yaşamayı öğrenmelidir’ diyor utanmadan. Olamaz. Milletimiz terörle yaşamayı öğrenmeyecek. Siz terörle mücadeleyi öğreneceksiniz, yönetmeyi öğreneceksiniz, bilmiyorsanız bu işi bırakacaksınız. Yüzlerce canımız gitti. Terör kimden gelirse gelsin karşısındayız. Yönetim krizi var. Azıcık onurları olsaydı bu kadar insanımız öldükten sonra çıkıp da ‘biz bu işi yapamıyoruz’ diyerek istifa etmeleri gerekirdi. Biz buradan diyoruz ki bu işin sorumluları bellidir. İçişleri Bakanı, Mit Müsteşarı derhal istifa etmelidirler. Anayasamızda sorumluluk alanları bellidir. Seçimlerden önce ‘bize yetki verin yoksa kaos olur’ dediler. Yetkiyi aldılar, ne değişti. Arada mesaj atıyorlar, şurada bomba patlayabilir diye. İstihbaratını alan MİT neden önlemini alamıyor. CHP Olarak önümüzdeki günlerde daha farklı çalışmalarımız girişimlerimiz olacak Bunu sizler de göreceksiniz. Acımız Büyük’’
 

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem’de yaptığı konuşmada, Hatay’ın birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’nin yükselen yıldızı olduğunu ancak şu anda yüzde 35 işsizlikle mücadele eden bir il haline geldiğini söyledi. Ertem, İşçinin de, çiftçinin de, sanayicinin de büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
 

“Hatay’daki Gençlerin Üçte Biri İşsiz”

“Ülke gündemi çok yoğun. Bizim amacımız Hatay’ın gündemini konuşmaktı ama bombalama olayları her şeyi değiştirdi. 20 gün arayla 2 ayrı bomba patladı. Ciddi bir yönetim zafiyeti olduğu kesin. Başkent’te böyle olaylar oluyorsa sorumlularının derhal istifa etmesi gerekir. Ölenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara Acil Şifalar diliyorum. Hatay’la ilgili olarak da bazı bilgiler vermek istiyorum. Hatay birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’nin yükselen yıldızıydı. Ancak şimdi ciddi işsizlik, ciddi çevre ve ciddi ekonomik sorunlarıyla karşı karşıya olan bir il haline geldi. İşsizlik birkaç yıl önce yüzde 13 seviyesindeydi şimdi yüzde 35 seviyesinde. İLO rakamlarına göre gençlerde işsizlik oranı ise yüzde 35. Yani Genç nüfusun üçte biri işsiz. Bu çok acı bir tablo. Mülteci sorunu sıkıntılı bir sorun. Bunu bir şekilde aşmalıyız. Bu nedenle güvenlik açısından, işsizlik açısından, ekonomik açıdan çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Siyasetçiler olarak çözmemiz gereken sorunlardan biri. Sanayicilerimizin birçoğu ya kapattı ya işi yavaşlattı. Onlar da ciddi sıkıntılar yaşıyor. Rus uçağı düşürüldükten sonra çiftçilerimizin durumu da çok kötü oldu. Bölgemiz çiftçisi narenciyenin yüzde 53’ü Rusya’ya satıyordu. Amik Ovası’nda 110 bin dönüm arazi de soğan ekiliyor. Soğanların yüzde 85’ini Rusya’ya satıyorduk, bu da durdu. Yakında soğan hasadı başlayacak ama Devlet bu ürünleri pazarlayacak bir kapı bulamadı hala. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük Tır Filosu Hatay’da. Maalesef bu araçlar evlerin önünde çürümeye terk edildi. Çalışacak ortamları yok. Bilhassa İskenderun Körfezi’ndeki çevre konusunda ciddi sıkıntılarımız var. İskenderun’da dağa baktığımızda taş ocaklarını gördüğümde üzüntü duyuyorum. En büyük tehlike İskenderun Bölgesi’ndeki bitki örtüsünü ve insan sağlığını ciddi olarak tehdit edecek termik santralleri. Şu anda 7 tanesinin ruhsatı alınmış, 14-15 tanesinin de yapım ruhsatı alınmış termik santral projeleri var. Bununla ilgili soru önergeleri hazırladım. Çünkü bu tesislerden çıkacak krom, nikel ve kobalt gibi ağır metaller başta sinir sistemi olmak üzere insan bünyesini etkilemektedir. Bunların yapımını durdurmak ya da ciddi düzenlemeler getirmek için mücadele edeceğiz. Biz Milletvekilleri olarak bu konuda yoğun çalışmalar yapacağız.”
 

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da konuşmasında, İskenderun yerel basınına tarafsız yazılarından dolayı teşekkür etti. Mansuroğlu, İGC’nin de başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini ifade ederek, kutladı.
 

İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında nezaket ziyaretine teşekkür ederek, Pazar günü Türkiye’nin her köşesinden gelecek Gazeteciler Cemiyeti Başkanları’nı ağırlayacaklarını, İskenderun’un tanıtımı için önemli olduğunu söyledi. Cıncık, Cemiyet olarak yaptıkları diğer çalışmaları da anlattı. Cıncık, İGC olarak, terörü şiddetle kınadıklarını, bu acı olayların çözümünün TBMM'de olduğunu da sözlerine ekledi.

Biz Bu İşi Yapamıyoruz Diyerek İstifa Etmeliler

“Biz Bu İşi Yapamıyoruz’ Diyerek İstifa Etmeleri Gerekirdi” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş