Skip Navigation Links

Başkan Nehir Hatay Basını İle Buluştu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Hatay Yerel Basını ile bir araya geldi.

Başkan Nehir Hatay Basını İle Buluştu

Gündem   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Hatay Yerel Basını ile bir araya geldi. Toplantı 17 Mart Perşembe günü saat 10:00 da Gözene Mahallesi Saray Resteurant’ta gerçekleşti. Toplantıya Hatay  ve  Samandağ Yerel Basın Mensupları ile CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Gözene Mahalle Muhtarı Yusuf Dadük, CHP ilçe yöneticisi Ziya Nehir, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ali Bulut, Temizlik İşleri Müdürü Kemal Işık, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Suat Berber, Park ve Bahçeler Müdürü Perihan Çevikel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Zabıta Müdürü Önder Şimşek, Basın yayın ve Halkla İlişkileri Müdürü Kenan Kahlioğulları katıldı. Basın toplantısı karşılıklı sohbet ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasında Başkan Nehir yerel yönetime bu güne kadar kadar Samandağ’ına yapılan ve bundan sonra yapacakları hizmetler konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 
Başkan Nehir; “Basın toplantılarımızı geleneksel hale getirme arzusundayım. Toplantılarımızda yaptığımız faaliyetler konusunda sadece sizi bilgilendiren değil sizlerin bize karşı bakış açınızı da önemsiyorum.    

BAŞKAN NEHİR GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADIBaşkan Nehir konuşmasında:” Daha önceki toplantılarda hazırladığımız projeleri sizlerle paylaşmıştık. Bugün projelerin çalışmalarını başlattık. Sahil park projesi Hıdır Aleyehiselam çevresinin düzenlenmesi Turizm yönünden ve ilçenin imajı yönünden büyük bir prestij kazanacak.” dedi. 

Başkan Nehir, Deniz sahilinde temizlik çalışmaları büyükşehir belediyesiyle ortaklaştırarak devam edeceğini ifade etti. Uğur mumcu anıtının yapımı başladığını belirtti. Sanayi sitesinin  ilçenin kangrenleşmiş sorunu olduğunu bu konuda çalışmalarını sürdüğünü ifade etti.

HALK BÜLTENİ DÜZENLİ OLARAK BASILIP DAĞITILIYOR
Başkan Nehir: “ Web tv ve radyosu çalıştığını ve  Samandağ Halkına internet üzerinden hizmet verebilmek için altyapı çalışmaları sürüyor. Çalışmalar bittiğinde Belediye hizmetlerinin bir kısmını  internet üzerinde alabileceklerini ifade etti. Meclis toplantıları mahallelere taşıdık. Böylelikle meclis toplantısı sonrası mahalle halkıyla bir araya gelerek halkı dinliyoruz. Bir süre sonra web tv’den  canlı olarak izlenebileceğini ifade etti.  Belediye halk bülteni basımı ve dağıtımı aylık periyotlarda devam ediyor. Şehir dışına gönderiyoruz.”dedi. Başkan NEHİR, Samandağ merkezinde bulunan eski vergi dairesi ve esnafların bulunduğu binanın yeniden inşa edilmesi süreci işlediğini ve  Samandağ merkezinin çehresinin değişeceğini ifade etti.  

YENİ TOPLU KONUT PROJESİ VE YENİ BELEDİYE BİNASI 
Başkan Nehir:"Yeni toplu konutların  inşa edilmesi planlanıyor. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Yeni bir Belediye hizmet binasının yapılması öngörülüyor. Samandağ ilçesine yakışır bir belediye hizmet binası inşa edilecek.” dedi.

ARSUZ-ÇEVLİK YOLU HIZLA YAPILMALI 
Başkan Nehir:” Çevre Yolu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Arsuz –çevlik yolunu hızlandırılıması gerektiğini belirtti. Uzunbağ Mahallesinde yeni imar planı konusunda büyükşehir ile ortaklaştırdığımız çalışmalar sonucunda yeni bir imar planı yapılacağını söyledi. 

KUŞALANI MAHALLESİNE HASTANE VE YERLİ İPEKÇİLİĞE DESTEK 

Kuşalanı mahallesinde hastane yapımı ile ilgili sürecin sürdüğünü ifade etti.  Yerli ipekçilik teşvik edilmesi ile ilgili çalışmların sürdüğünü. Mağaracık mahallesinde eski mezbahane ipekböcekçiliği için düzenlendiğini ifade etti.  

SAMANDAĞ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANATA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Başkan Nehir konuşmasını devamında; ”Samandağ Belediyesi olarak kültür ve  sanata ev sahipliği yapıyoruz. Anadil konusunda etkinlikler düzenleniyor. Yabancı dil okulu çalışmaları Belediye Başkanı önderliğinde sürecektir. 27 martta tiyatro turnesi  başlangıcı olup ,Tomruksuyu mahallesinde bu turneye başlanacaktır. Samandağ ilçesinin mahallelerinin hepsine gidilmesi hedefliyoruz. Arapça, Türkçe anons uygulamamız devam etmektedir. ”dedi

AANDİL HASASİYETİ 
Başkan Nehir: ”Kültürel etkinlikler de önemli günlerimizi geleneksel hale getirdik. Anadil Arapça konusunda bir özel okul çalışmamız var. Proje aşamasında kısa sürede okulun çalışmalarını başlatacağız. Anadil geçmiş tarihimizi bugüne taşıyacak önemli bir araç olarak görüyorum. İngilizce, Fransızca ve benzeri diller öğrenilebilir. Fakat anadilimiz Arapçayı okuma ve yazma öğrenilmesi gerekiyor. Kültür ve geleneklerimizi yaşatmasına büyük bir katkı sunacaktır.”dedi

İSTİHDAM KONSUNDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ.
Nehir: ”Girişimcilik eğitimleriyle istihdamın desteklenmesi konusunda belediye elini taşın altına koyuyor. Bugüne kadar 400 kişinin bu eğitimlerden faydalanması sağlandı. “dedi.

MÜDÜRLÜKLER  HİZMETLERİNİ TANITTI.
Fen işleri müdürlüğü, Temizlik işleri, İmar ve şehircilik, Park bahçe, Zabıta, Emlak istimlak müdürlüğü
Basın ve Halkla ilişkiler, Mali hizmetler , destek hizmetleri , hukuk işleri, Ruhsat ve denetim müdürlüğü faaliyetleri hakkında  slayt gösterimi yapıldı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü günde 140 ton çöp topluyor. Larva ile mücadele başlatıldı. Daha Temiz bir çevre  için toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.
Fen işleri müdürlüğü 2015 yılında 6000 ton asfalt kaplama, 48.500 metrekare kilitli parke taşı, 5 adet sat yapısı (menfez köprü  vb..). 3 adet çok amaçlı salon yapıldı. 2016 hedeflenen çalışma 90.000 metrekare parke taşı,15 bin ton sıcak asfalt, yağmur suyu giderleri ile ilgili sıkıntısız yollar. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Belediyemiz sınırlarında mevcut olan toplamda 23.000 metrekare olan 14 adet parkın rutin bakımı yapıldı. 30.000 adet mevsimlik çiçek ekimi ve ağaçların rutin bakımı yapıldı.
Çevre Koruma ve Kontrol Birimi temiz çevre sağlıklı yaşam için bitkisel atık yağ kampanyası başlatıldı. Kaçak moloz ve hafriyat atıklarının önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmalar.  Geri dönüşüm kampanyaları atık pil, atık kağıt ve diğer geri dönüşüme kazandırılabilecek maddelerle ilgili çalışmalar. 
İmar ve şehircilik müdürlüğü  Hıdır türbesi ve çevresi  park ve meydan çalışması tüm hızıyla devam etmektedir. Üniversite alanı ve fen lisesi imar planında işlendi.Tekebaşı, huzurlu, kuşalanı mahallelerinde çok amaçlı toplantı salonları bitirildi. Diğer mahallelerde yapılacak çalışmaların proje çalışmaları devam ediyor.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet