Skip Navigation Links

Sorumlu Arıyorlarsa Aynaya Baksınlar

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nda basın açıklaması gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu;“Bu halk teröre alışmayacak ve gerekeni yapacak”

Sorumlu Arıyorlarsa Aynaya BaksınlarWeb
TV

Gündem   A+a-

Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısı sonrasında CHP İskenderun İlçe Teşkilatı’nda basın açıklaması gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bu halk teröre alışmayacak ve gerekeni yapacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları ve yiten canlarımızın sorumlusunun 14 yıldır iktidarda olan AK Parti Hükümeti olduğunu önde sürdü. Parti Binasında dün Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mevlüt Dudu ve partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Mansuroğlu, çözüm süreci altında yürütülen çalışmaların terör örgütünü daha da güçlendirdiğini savunarak; Biz iktidara tek başımıza gelseydik, bu kanlar akmazdı  diyenlerin, tek başlarına iktidara geldiği bir süreçte ülkemiz adeta bir kan gölüne döndü.

Tarihte örneğine rastlanmayacak sayıda vatandaşımızı teröre kurban verdik. Ülkemizin tam kalbinde patlatılan bombalar yüreğimizi yakıyor.

2002 den beri ülkemizi tek başına yöneten AKP, geldiğimiz bu durumun sorumlusudur. Söz de çözüm süreci adı altında yürütülen çalışmalar, terör örgütünün şehirlerde silah depolayarak daha da güçlenmesinden başka bir sonuç doğurmamıştır. AKP dış politikası, bütün sınır komşularımızla kavgalı bir tablonun ortaya çıkmasına yol açmış ve ülkemiz bir terör bataklığı haline gelmiştir.

Bu gelişmeler karşısında yapılması gereken tek şey vardır: o da, büyük önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine sarılmak ve dış politikalarımızı bu ilke üzerine oturtmaktır.

Siyasi literatürde yer alan, sorumluların istifa  kavramı bu hükümet tarafından ortadan kaldırılmıştır. Bu durum hem siyasi ahlakla hem de genel ahlakla asla bağdaşmamaktadır.

Ülkeyi yönetenler bu gelişmelere karşı hem siyasi hem hukuki açıdan hesap vermelidirler.

Sonuç olarak, bizler bu olaylara sadece siyasi değil, insani olarak bakıyoruz. Bizim diğer siyasi aktörler gibi acılardan nemalanmak veya siyasi çıkar sağlamak gibi bir niyetimiz asla olamaz. Aksine, kaybettiğimiz her canın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyor ve, artık yeter diyoruz !!” diye konuştu.

 

CHP İskenderun İlçe binasındaki toplantıda söz alan Milletvekili Dudu, terör saldırısını değerlendirdi. TBMM'nin hala bu ortamda kapalı olmasına tepki gösteren Dudu; "3 sene önce PKK bayrağı taşımayı, Öcalan posteri asmayı ve ' Sayın Öcalan' demeyi suç olmaktan çıkaran Recep Tayyip Erdoğan, şimdi terör ve terörist tanımının değiştirileceğini söylüyor. Siz bu millete dalga mı geçiyorsunuz? Sizin yandaş medyanıza isyan eden bu halk, teröre alışmayacak ve gerekeni yapacak" dedi,

Dudu açıklamalarında, art arda yaşanan ve son 1 yılda ülkeyi Ortadoğu'ya çeviren Suruç, Sultanahmet, Ankara Garı, Ankara Merasim Sokak ve Güvenpark bombalı saldırılarına da işaret ederek, tüm terör saldırılarını "İnsanlık Suçu" olarak niteledi ve lanetledi. Dudu, ülkeyi bu noktaya getiren sürecin AKP hükümetinin dış politika yanlışları olduğunu da vurguladı.

"CHP'ye Leke Çalmak Kimsenin Haddine Değil"

7 Haziran seçimlerinden sonra terörün zirve yaptığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Bildiğiniz gibi önce Suruç, ardından Ankara Tren Garı, yine Ankara'nın göbeğinde yaşanan bir patlama ve son Kızılay'da patlayan bomba... Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Terör saldırılarını işleyenleri kınıyoruz. Ulusumuza ve yaşamı yitiren canlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ortadoğu'da yanan ateşin Türkiye'ye sıçramaması mümkün değildi. Terörün geldiği nokta ne yazık ki bitmeyi bırakın, daha da artarak devam ediyor. Belli bir noktadaki terör Türkiye geneline yayılmaya başladı. Her terör saldırısından sonra yandaş basın, havuz medyası bir kampanya başlatıyor. Neredeyse utanmasalar bunların sebebi CHP diyecekler. Bu işlerin sorumlusunu CHP gibi göstermeye çalışıyorlar. CHP'yi terörle paralel hale getirmek, teröre bulaştırmak, bu konuda CHP'ye leke çalmak onların haddine değildir, buna güçleri de yetmez. CHP bu ülkede her zaman barış, demokrasi ve kardeşlikten yana olmuştur. Eğer terörün müsebbibini aramak istiyorlarsa aynaya baksınlar. Biz teröre alışmayacağız ve biz bunu yapmaya çalışanlara halkımızın neler yapacaklarını da ileride göreceğiz" diye konuştu.

Sorumlu Arıyorlarsa Aynaya Baksınlar videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet