Skip Navigation Links

Bekir Altan Sanayi Rotası'na konuk oldu

Sanayi Rotası'na konuk olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın CNN Türk'te ki canlı programı haberin sonunda izleyebilirsiniz.

Gündem   A+a-

Bekir Altan Sanayi Rotası’na konuk oldu
 
Altan: “Belediye olarak dev sanayi şirketleri ile halk arasında köprü vazifesi görüyoruz”
Payas Belediye başkanı Bekir Altan, CnnTürk’te yayınlanan Murat Ongun’un sunduğu Türkiye'nin ve dünyanın farklı kentlerinde bulunan Türk yatırımcıların ve sanayicilerin başarı hikayelerini ekrana getiren “Sanayi Rotası” adlı programa konuk oldu. Sanayi Rotası’na konuk olan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın CNN Türk’te ki canlı programı haberin sonunda izleyebilirsiniz.
 
Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nden canlı olarak yayınlanan programda Payas tarihinden ve bölgedeki yatırımlardan bahseden Altan, sunucu Murat Ongun”un da sorularını yanıtladı.
Programda ilk olarak Payas tarihinden bahseden ve bölgenin tarihi eser merkezi olduğunu belirten Altan “Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, 2. Selim Camii ve Payas Kalesi 1574’lü yıllarda 2. Selim döneminde yaptırılmış tarihi eserlerden bir tanesidir. Bu tarihi eserlerden de anlaşıldığı üzere şehrimiz eski bir geçmişe sahip. Amanos dağlarından yukarı doğru çıktığımızda da insanlık tarihi kadar eski olan kalıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Hz. İsa’nın Meryem ana ile birlikte burada kaldığının belirtilerinin olduğu Meryem Ana Manastırı çok önemli tarihi kalıntılardan bir tanesidir. 2. Selim Camii’de ibadete kapatılmadan yıllarca faaliyetlerine devam etmiştir. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ise uzun süre sürü alaylarına ev sahipliği yapmış çok önemli tarihi eserlerden ve tarihi eserlerden bir tanesidir” dedi.
 
“Bölge Bir Çekim Merkezi”
Sunucu Murat Ongun Başkan Altan’a turizmin belediyecilik açısından önemli olduğunu ve Payas Belediyesi’nin turizm açısından hedefinin ne olduğu sorusuna ise Başkan Altan şöyle cevap verdi: “1574’lü yıllarda ve o dönemden sonra da bu düşünülmüş ve bu yüzden çok ciddi bir hareketlilik var. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi yapılmış ve o dönemdeki insanlar burada 3 gün civarı burada dinleniyorlarmış ve ihtiyaçlarını karşılayıp geri gidiyorlarmış. Biz de yerel yöneticiler olarak şehrin bu ihtiyacını gördüğümüz için bunu nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Çünkü, ciddi bir çekim merkezi. İnsanlar buradaki tarihi eserleri geziyorlar ve biz de burada konaklasınlar istedik. O tarihlerde insanlar kalıyorsa bugünde yapıyı bozmadan insanlar aynı duygularla kalsınlar aynı havayı solsunlar istedik. Bu yüzden Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini Vakıflar Genel Müdürlüğünden aldık ve şu anda restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bir yıl içerisinde bitirmek ve butik otel tarzında bir işletmecilikle turizme güzel bir tarihi eser kazandırmak gayreti içerisindeyiz” dedi.
 
“Demir Çelik’in neredeyse yarısını üretiyoruz”
 
Payas’ın daha önceden tarım memleketi iken şu anda yoğun bir şekilde sanayi memleketi haline geldiğini belirten Altan: “Türkiye’nin ilk 100’üne giren yaklaşık 10 firmamız var şu anda. Bunların da yoğunluğunu çelik sektörü oluşturuyor. Türkiye Dünya’da çelik üreten 64 devletin içerisinde 10. sırada yer alıyor. 10. sırada yer almasının Payas tarafından destelenen pozisyonu var sebebine gelince Türkiye’de demir-çelik in neredeyse yarısını Payas’ta bulunan tesisler tarafından üretiliyor. 1970’li yılların ilk başlarında kurulan İsdemir bu bölgenin demir-çelik açısından çok ciddi bir lokomotif sektörü haline gelmiştir. Sanayi imkanları çerçevesinden gençlerimiz mezun olduktan sonra buralarda iş imkanı yakalıyorlar. Türkiye’ye gelen ithal linyit kömürlerinin yarısından fazlası Payas’tan pazarlanıyor. Ülkeye buralardan pazarlanıyor. Bu bakımdan bölgemiz çok önemli bir sanayi merkezi. Bizim Payas ve İskenderun körfezi İstanbul ve İzmit Körfezi gibi dünyanın sözünü edilen şehirleri arasına gelecek. Belediye olarak dev sanayi şirketleri ile halk arasında bir köprü vazifesi görüyoruz” dedi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet