Skip Navigation Links

'Madde Kullanımı Ve Bağımlılığından Korunma Paneli'

Dörtyol Belediyesi'nden Anlamlı Panel 'Madde Kullanımı Ve Bağımlılığından Korunma Paneli'

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediyesi’nden Anlamlı Panel
 
Hatay’ın Dörtyol ilçesi Belediye Başkanlığı Genç nesli uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelere karşı korumak adına panel düzenledi. Panel Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda yapıldı.
Panele konuşmacı olarak Hatay Emniyet Müdürlüğü Kom. Narkotik Suçlar amiri ve madde bağımlıları il temas sorumlusu Mustafa Erkan Yalınkaya, Psikolog Ümit Çağlar, Hatay il Sağlık Müdürlüğü Ruh sağlığı ve Sosyal hasta şube müdürü Dr. Gülnur Barutçu, Psikolog Önder Bağdat, Adalet Bakanlığı İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli serbestlik biriminden Sosyal Hizmet Uzmanı Seda Alkaç konuşmacı olarak katıldılar.
Açılış konuşmasını Dörtyol belediye Başkanı Fadıl Keskin Yaptı.
Başkan Keskin “Ülkemizde ne yazık ki hızla artan madde bağımlılığına karşı yerel yönetimler olarak tedbirler almak zorundayız. Sosyal belediyecilik anlayışımızla halkımıza sadece belediye hizmetleri sunmanın yanında sağlıklı yaşam, sağlıklı nesil sloganıyla bu paneli düzenlemiş bulunmaktayız. Bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Halkımızı madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmek adına bu panelleri düzenliyoruz. Panelimize destek ve katkılarından dolayı başta panalistler olmak üzere, Hatay il sağlık müdürlüğüne, Hatay Emniyet Müdürlüğüne, Sosyal hizmetler il müdürlüğüne ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar ile halkımızı bilinçlendireceğiz. Aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi için spor tesisleri oluşturmayı planlıyoruz. Davetimize katıldığınız için hepinize şükranlarımı arz ederim”.
Dr. Gülnur Barutçu ise yaptığı konuşmasında madde bağımlılığında ilk etkenin sigara olduğunu, diğer madde bağımlılıklarının sigara ile başladığına dikkat çekerek, Sağlık bakanlığının sigara bırakmak isteyenlerin hastanelerde ilgili polikliniklerden tamamen ücretsiz faydalanabileceğini belirtti.
Seda Alkaç Madde bağımlılığında sosyal etkenlerin etkili olduğuna dikkat çekerek başlangıcın kötü arkadaşlıklar, deneme, psikolojik ve sosyal etkenleri olduğunu, bu konuda bilinçlendirme panellerinin daha sık yapılması gerektiğini söyledi.
Panelistlerin sunumlarını tamamlamalarının ardından panel sona erdi. Panele ilginin fazla olduğu dikkatleri çekti.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet