Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Kadın Hak Ettiği Yeri Alacak'

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle parti binasında basın açıklaması düzenledi.

'Kadın Hak Ettiği Yeri Alacak'

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle parti binasında basın açıklaması düzenledi.

CHP İlçe teşkilatındaki toplantıya kadınların yoğun katılımıyla birlikte erkekler de ilgi gösterdi. Açıklama yapan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk “Bizler, kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla, çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarısıyla, fedakâr duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanvekili Nalan Akkülah ise “Dünya Emekçi Kadınlar Günü günümüzde emekçi sözü kaldırılarak Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Oysaki bu bir kutlama değil anmadır. Her kavram gibi bununda içi boşaltılmış başka bir anlam verilmiştir.

En son çıkarılan torba yasanın kadın işçilerle ilgili hükümlerine bakınca kadının işçi olarak değil doğum yapan, çocuk sahibi olan anne olarak görüldüğü tespit edilmiştir. Bekâr yahut çocuğu olmayan kadına bir hak tesis edilmemiştir. Yine bu yasa ile kadınlardan esnek çalışma,  kısmi çalışma zamanı ile ev işlerini, bakım görevlerini aksatmamalarını öngörülmüştür. Doğumdan sonra tanınan yarı zamanlı çalışma Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara uygun değildir. Hiç bir işveren 1300 TL ücret ödeyerek karşılığında 4 saat çalışma süresine razı olmaz. Toplumun gerçekleri ile yapılan yasalar birbiriyle uyumlu olmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınların anne olarak karşılaştıkları sorunlar devler eliyle kreşlerin yaygınlaştırılması ile çözümlenecektir. Yine CHP iktidarında çalışma hayatında mevcut her türlü ayrımcılık kaldıracak, ilk işe girişte kadınların işe alınması teşvik edilecek, özellikle özel sektörde kadın istihdamını arttırıcı özendirici düzenlemeler getirilecektir.

İktidar, KIDEM TAZMİNATI FONU YASA TASLAĞINDA evlenme nedeniyle işten ayrılacak kadınlara verilen kıdem tazminatını kaldırmak istemektedir. Bu uygulama evlenecek olan çalışan kızlarımızın mağduriyetine neden olacaktır.

Tüm bunlara baktığımız zaman bu yasanın bir aldatmaca olduğunu görmekteyiz. Bunu emekçi kadınlarımız çalışma hayatında daha iyi anlayacaktır. Şu anda %25 olan kadın istihdam oranı bununda altına düşecektir.

CHP iktidarında kadını eve hapsetmeye yönelik yasalar kaldırılacak. Çalışan kadın sayısı, tanınacak özlük haklarıyla birlikte arttırılacak, kadın çalışma yaşamında hak ettiği yeri alacağı hepinizi selamlarım.” Şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş