Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun OSB'de Çevre Paneli

Çevre ve Orman Bakanlığı ile İskenderun OSB ortaklı çevre paneli, konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere, bakanlık birimlerinin tam kadro katı

Gündem   A+a-

Temiz ve yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına yönelik İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen panelde, Avrupa Birliği süreci içerisinde çevreye yönelik yapılan düzenlemeler anlatıldı. OSB Başkanı Çetin Kaya, bölge olarak çevrenin temiz olabilmesi için azami gayret sarf ettiklerini söyledi.
Çevre ve Orman Bakanlığı ile İskenderun OSB ortaklı çevre paneli, konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere, bakanlık birimlerinin tam kadro katılması dikkat çekti. Panelin açılışında konuşan İskenderun OSB Başkanı Çetin Kaya, OSB’de üretim yapan firmaların mümkün derecede çevre temizliğine dikkat ettiğini belirterek son yıllarda bu alanda yapılan yatırımların hassasiyetlerini ortaya koyduğunu vurguladı.


OSB Başkanı Kaya, demir-çelik üretiminin ağırlıkta yapıldığı Sanayi bölgesinde, müdürlük olarak çevre konusunda kesintisiz olarak eğitimler verdiklerine değinerek, oluşturdukları hatıra ormanlarıyla karbon dioksit miktarını düşürmeye çalıştıklarını kaydetti.
Bu konuda Çevre Bakanlığı’yla ortaklaşa çalışmalar da yürüttüklerine işaret eden Kaya, politikalarının sağlıklı bir çevre ve toplum oluşturmak olduğuna vurgu yaptı.
Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetmelikleri Genel müdür Yardımcısı Eyüp Yahşi, Avrupa Birliği süreci içerisinde çevre ile ilgili çıkarılan yasa ve yönetmeliklerden bahsederek, yapılan tüm düzenlemelerin her ne kadar AB kriterlerine uymak için yapılıyor olsa da ön planda insan sağlığını tuttuklarını anlattı.


İzim ve Denetimler Daire Başkanlığı uzmanlarından Fatma Sünge de, özellikle sanayi tesislerinin izin ve denetimleri konusunda uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler vererek geçen yıllara nazaran bürokrasinin kendi birimlerinde çok rahatladığını ve yüzlerce evrak yerine şu anda sadece 16 belge ile çevresel izin alınabildiğini açıkladı.
Atık Yönetmeliği Daire Başkanlığı’ndan Arzu Naray, Hava Yönetmeliği Daire Başkanlığı’ndan uzman Nihat Yaman ve Atık Yönetmeliği Daire Başkanlığı’ndan uzman Zeki Terzioğlu, kendi birimlerinde yapılan çalışmaları anlattı.
Panelin ardından panelistler, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş