Skip Navigation Links

Ermeni Cemaati İskenderun'da Buluştu

Türkiye'nin farklı illerinden İskenderun'a gelen Ermeni cemaati, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesinin isim günü ayininde buluştu.

Ermeni Cemaati İskenderun'da Buluştu Web
TV

Gündem   A+a-

Türkiye’nin farklı illerinden İskenderun’a gelen Ermeni cemaati, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nin isim günü ayininde buluştu.

‘Hac Yolculuğu’ adını verdikleri gezi kapsamında, Salı günü İstanbul’dan yola çıkarak, önce Kayseri ziyaret eden sonra da Vakıflı Köyü Ermeni Kilisesi’ni ziyaret edecek Ermeni Cemaatinin ikinci durağı İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi oldu.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan tarafından karşılanan cemaat, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı. İskenderun’da düzenlenen ayine Ermeni Patrikhanesi’nden Kıdemli Peder Kevork Çınaryan, Kıdemli Peder Müron Ayvazyan, Peder Dırtad Uzunyan, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan, İskenderun ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ermeni Cemaati katıldı.

İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi isim gününde düzenlenen ayinde barış için dualar edildi.

Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan’nın ayin hakkında bilgi vermek için yaptığı açıklamada, “Bugün Karasun Manuk Kilisesinin isim günü. Bütün Ortodoks ve Katolik kilisesinde kutlanmakta olan 325 yılında yaşamış olan 40 tane imanlı askerin hayatları ve imanları uğruna canlarını feda etmeleri ve bütün halkın önünde o halkın imansızları bile olsa tanrı inançları uğruna birçoğu imana gelmelerini anlatan 40 tane askerin hayat hikâyesidir.

Bunun vesilesiyle 325’li yıllardan bu yana 40 Asker aziz olarak ilan edilmişlerdir. Kiliselerde onların imanlarına bakılarak 40 askerin isimleri ve günü kutlanır. Böylece insanların hayatlarında örnek aldıkları inançları için savaşıp, inançları için ölen insanları hatırlarız. Ve bugün de İskenderun’daki Ermeni Kilisemizin isim günüdür kırk şehitler. İstanbul’dan gruplarımız gelir ve burada kilisenin ismini şenlik havasında kutlarız. Böyle ki imanımıza döndüğümüzü hatırlarız.

Bize eşlik eden din adamlarımız var bugün. İstanbul’dan gelen Kıdemli Peder Kevork Çınaryan, Kıdemli Peder Müron Ayvazyan, Peder Dırtad Uzunyan ve ben İskenderun, Hatay bölgesinin Ermeni Kilisesi Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan.

Buradaki ayinlerimizi yaptıktan sonra yarın Hatay Vakıflı Köyü’ndeki Kilisemizde ayinlerimiz devam edecek. Üç gün süren bir Haç yolculuğudur bu. İstanbul’dan Salı günü yola çıkıldı ve Kayseri’de de ayin düzenlendikten sonra gruplar oradan buraya geldiler.

Bundan sonra istiyoruz ki Rab bütün dünyaya esenlik getirsin. Hem bize hem de bütün dünyaya esenlik gelsin ki insanlar içlerinde ki birbirlerine olan sevgiyi görsünler. Esenlik gelirse barış olur, barış gelirse insanlar kardeşçe yaşar. Ve o kardeşliği de yaşatmaya çalışacağız.” dedi.

Ayin sonrasında Ermeni cemaati, son ayini Vakıflı Ermeni Köyü’nde yapmak üzere yola çıktı.

 

 

 

 

Ermeni Cemaati İskenderun'da Buluştu  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet