Skip Navigation Links

DASİFED Osmaniye'de Toplandı

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED), Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Osmaniye’de OSSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

DASİFED Osmaniye'de Toplandı

Gündem   A+a-

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED), Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Osmaniye’de OSSİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Düzey 2 bölge sistemine göre TR63 olarak anılan Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini kapsayan DASİFED, bölgedeki işbirliğini güçlendirmek ve bölgesel ekonominin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmaniye’de biz dizi ziyaret gerçekleştirdi.

DASİFED’ten Osmaniye Valisi Ve Osmaniye Belediye Başkanı’na Ziyaret

Osmaniye’deki ziyaretler kapsamında ilk olarak Osmaniye Valisi  Kerem Al makamında ziyaret edilirken, DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar federasyon hakkında ve federasyonun bağlı olduğu TÜRKONFED hakkında kısa bilgiler vererek başladığı konuşmasına Osmaniye Valisi Kerem Al’a yönetim kurulu üyelerini tanıtarak devam etti. Osmaniye Valisi Kerem Al, ilin hakkında bazı ekonomik bilgiler verirken, başlıca geçim kaynağının tarım olmasına rağmen Osmaniye OSB’nin kurulmasıyla ilin adeta bir demir-çelik üssü haline dönüşmeye başladığını ve 14 bine yakın istihdam sağlandığını vurguladı. Ayrıca Kadirli ilçesinde üretilen turpun Türkiye’nin %80’ini karşıladığını ifade ederken Osmaniye’nin gelişmekte olan bir il olduğundan söz etti. Bölge ekonomisi üzerine geçen sohbette Vali Al, DASİFED’in Osmaniye’ye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DASİFED, Osmaniye’deki ziyaretlerine Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı makamında ziyaret ederek devam etti. DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, TR63 Bölgesi’ndeki illerimizin kalkınmasına katkı sağlamak için tüm kurum ve STK’ları bir araya getirmek için çalıştıklarını ifade ederken, yönetim kurulu toplantılarını sırasıyla federasyona üye derneklerin bulundukları illerde gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda Osmaniye’de toplandıklarını söyledi. Belediye Başkanı Kara ise Osmaniye’nin geleceği için atılan her adıma destek vereceklerini söylerken, bu bağlamda DASİFED’in ziyaretinin öneminden bahsederek teşekkür etti.

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Vali ve Belediye Başkanı’nın ardından Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Mehmet Kılıçlar Başkanlığı’nda, DASİFED Başkanvekili Faruk Ekinci, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, OSSİAD Başkanı Alpaslan Yücel, DASİFED ve İSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu ve Sezai Boncuk, ARİAD Başkanı Nadir Urcun, Portakal Çiçeği KAGİD Başkanı Beyhan Doğan ve Osmaniye OSB Başkanvekili Şerif Tosyalı’nın da katıldığı toplantıda ekonomik işbirliği ve bölgesel kalkınma konuşuldu. Osmaniye OSB’deki toplantı DASİFED’in Yönetim Kurulu Toplantısı ile devam ederken, tüm katılımcıların yer aldığı akşam yemeği ile program sonlandı.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet