Skip Navigation Links

“Hatay Türkiye’nin En Güvenli Kentlerinden Biri’’

HBB Başkanı Lütfü Savaş, İGC nezaket ziyaretinde bulundu. Kahvaltıda gazetecilerle biraraya gelen Savaş, çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler de v

“Hatay Türkiye’nin En Güvenli Kentlerinden Biri’’Web
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Kahvaltıda gazetecilerle biraraya gelen Savaş, çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler de verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın ilçelerine yapılan yatırımları anlattı. Savaş, İskenderun ve Payas’ta yapılan yeni  kavşakların adlarını halk oyu ile belirleyeceklerini söyledi.

Hatay’ın huzur ve güven ortamının Türkiye ve Dünya’ya örnek gösterilmesi gerektiğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da sanki bir savaş ortamı, huzursuzluk ve güvensiz bir ortam varmış gibi lanse edilmesini kabul etmediğine dikkat çekerek, Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden birisi olan Hatay’ın bazı yanlış algılar nedeniyle yatırımcı kaybettiğini söyledi.

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye’nin teşviklerden yararlandırıldığını hatırlatan Başkan Savaş, Hatay’ın da teşvik kapsamına alınarak yatırımcılar açısından cazip hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hatay hakkında bazı çevrelerde olumsuz imaj yaratılmak istendiğini ifade eden Savaş, sanatçı Hadise’nin İskenderun’da verdiği konser sonrası basına ‘’ben gittim, rahat rahat konser verdim. Hatay güvenli bir kent’’ demesinin önemli olduğunu belirtti. Savaş, “Hatay güvenilmeyen kent diye yalan yanlış bilgilerle dedikodu yapıyorlar. Hatay her zaman söylediğim gibi en az Ankara, İstanbul ve İzmir kadar güvenli bir yer. İsteyen herkesi bekliyoruz.”dedi.

Hatay’ın kültürel zenginliklerinin önemine ve huzur konusundaki halkın öncelikli beklentisine dikkat çeken Başkan Savaş, “Hatay’ımızda hiçbir düşüncenin, hiçbir rengin farklı bir düşüncesi yok, herkes huzur istiyor, herkes huzura katkı sağlamak için çaba sarfediyor bu bizim en büyük zenginliğimiz.”  Dedi.

Seçimlerin ve demokratik yarışın sona erdiğine dikkat çeken Başkan Lütfü Savaş, “Her gün seçimle yatıp kalkamayız, gelin hep beraber hizmet için buluşalım. Yaparız hizmetlerimizi hangi pehlivan sahaya çıkmak isterse çıkar. Hesap bitti, hesap ödendikten sonra hesap için kavga olur mu?” diyerek, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde hizmet ve yatırım adına atılacak her adımın oy birliğiyle yani muhalefetin de katılımıyla gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Suriye’den gelen bu kadar insan topluluğuna bakacağımıza sınıra tampon bölge oluşturulmuş olsaydı ne bu kadar huzursuz olurduk ne de bu kadar problem yaşardık.

Hatay Cazibe Merkezi

Hatay’a yatırımların gelmesi için tanıtım atağının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Savaş, bölgenin bir cazibe merkezi olduğu gerçeğine vurgu yaparak şöyle dedi:

"Ortadoğu ile Anadolu’nun köprüsü konumunda olması Hatay’ın ne denli stratejik bir şehir olduğunu ortaya koymaktadır. Hatay yıllardır huzur içerisinde yaşamış veya yaşamaya devam ediyor kaldı ki Hatay’ın önemi yüzyıllardır yerini korumaktadır. İpek yolunun Hatay üzerinden geçiyor olması, bölgenin çok eski zamanlardan beri ticaret merkezi olarak kullanılması, Hatay’ın Akdeniz’e açılan bir kapı olması, deniz turizminin sürekli olarak aktif olması keza inanç turizmi, yayla ve kamplıca turizmi gibi birçok değerlerimizin var olmasını sürekli olarak ulusal basında ve yerel basında bahsediyorum. Dağın bir tarafında sanayi diğer tarafında ise tarım kenti olduğunu herkesin buraya yatırım yapması gerektiğini sürekli olarak her yerde ifade ediyorum."

Hatay, Değerleriyle Fuarlarda Olmalı

"Dünya’nın çeşitli ülkelerinden binlerce insanın katıldığı önemli fuarlara katılımın önemine vurgu yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  “Antakya’da uluslararası bir zincirin devamı olarak yapılan büyük otelin altında dev bir mozaik taban var ve bu büyük otellerin maketleriyle beraber sahiplerini EXPO’ya davet ettim. Antalya’daki EXPO Fuarında bunun tanıtımı önemli. Fuarlarda insanlar prestij satıyor, İskenderun başta olmak üzere diğer ilçelerin ticaret odası başkanlarını da davet ettim çünkü buraya yatırım çekmemiz gerekiyor. Ne kadar yatırımcı çekebilirsek o kadar faydalı olur. Durağan bir ekonomide yatırım çekemezsek şayet dibe doğru ilerleriz ve bir fabrika değil birçok fabrikayı kaybedebiliriz. Bu sebeple durağan bir ekonomiye hareketlendirip yükseğe doğru ivme kazandırdığımızda Hatay’da birçok insana istihdam sağlamış oluruz. Neticede fuarlar dünya pazarlarıdır.”

Çeşitli konularda görüşlerini, yapılanları ve projeleri açıklayan Savaş, özetle şu bilgileri verdi:

 Projelerimizle Hatay Konuşulacak…

"Antalya’da 6 ay borunca sürecek olan EXPO Fuarına dört projeyle gittik ve dört projede kabul edildi. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bitki ve hayvan türlerine de sahibiz. Fuara için Hatay Dağ Ceylanları projemiz var. Diğer bir projemiz, Hatay’da bulunan bin civarında çiçekten 52 tanesi sadece Hatay’a özgü, buna binaen botanik bir park yapacağız. Asi nehri güzelleşiyor diye bir projemiz var ve bir diğeri; dünyanın sudan var olduğuna, suyun hayat olduğuna işaret eden mozaiğimiz ve son olarak kentsel dönüşüm projemizle katılıyoruz. 6 ay boyunca Antalya’daki fuarda bu projeler konuşulacak, Hatay konuşulacak."

Halkımız İçin Yaptık, Halkımız Belirleyecek…

"Arkadaşlarımızla bir kampanya başlattık ve İskenderun ve Payas da yaptığımız çok katlı kavşakların adlarını halkoyu ile belirleyeceğiz. Bunun için merkezi noktalara oy sandıkları koyduk. 1 ay sonra en çok oy alan 5 ismi açıklayacak ve arasından birini isim olarak belirleyeceğiz. Neticede halkımız için yaptık, halkımız belirleyecek."

Hatay’ın Bütün Kavşaklarını Tamamlayacağız!

"Eski adıyla Soğukoluk olan Güzelyayla’ya teleferik projemiz olacak ve muhtemelen 7-8 ay içinde başlayacağız. Pac meydanı çok katlı üstgeçidi okullar kapandıktan sonra Haziran ayı gibi başlayacak ve yaklaşık 120 günde tamamlayacağız. Kavşakla beraberinde çevre caddelerdeki yağmurdan dolayı oluşan su birikintisi sıkıntısını da çözüme kavuşturacağız. Yetkiler bize geçtikten sonra Hatay’ın bütün kavşaklarını tamamlayacağız."

Büyükşehirler Arasında En Ucuzu İçmesuyu ile 3. Sıradayız…

"İçme suyu konusunda halkımızın Yüzde 70’i 20-50 TL yüzde 90’ı ise 70 TL’nin altında su parası ödüyor. Su paralarının düşürülmesi için uğraşıyoruz. Üniversiteden maliyet analiziyle alakalı rapor istedik. Yapılan analizde işyerleri için 6 TL, evler için 2.55 TL fiyat çıkarıldı. Maliyetin altında satışın yapılmaması için kanun var. Ortalamaya vurunca 2.55 TL’yi geçmiyor. Türkiye genelinde 30 Büyükşehirden 27.sıradayız. Bizden ucuz 3 yer var. Yine de işyeri fiyatlarını Meclise getireceğim, samimilerse düşürürler.

Bugüne kadar hiç anket yaptırmadım. Benim komplekslerim yok, halkın nabzını biliyorum, sürekli aralarındayım."

Amacım Hatay’daki Birliği ve Beraberliğin Devamını Sağlamak ve Güçlendirmek…

"İskenderun’da Teknik Üniversitenin kurulmasını sağlayanlardan biri de benim. İskenderun’da bir üniversitenin doğmasına katkı sağlayan Şerafettin Canda’dan sonra ikinci adam olarak bende çok fazla katkı sağladım. Benim amacım Hatay’daki birliğin beraberliğin devamını sağlamak ve güçlendirmek."

Arsuz’la İskenderun Arasında Yaşam Alanı Kuracağız

"İskenderun’da büyük bir spor kompleksi eksikliği var. Antakya’da Türkiye’nin 2. Büyük kompleksini yaptık. İskenderun’a benzerini yapacağız ve hem İskenderun hem de Arsuz bölgesi bu kompleksten yararlanacak. Yaşam alanları olacak. Arsuz yolunda anayol üzerinde 154 dönüm arazide kurulacak. Bu yıl başlayacağız."

Hatay, Büyükşehirler Arasında Açık Ara Önde

"Bu yıl 1500 km. asvalt, 11 tane köprü yaptık. Yayladağı içme suyu şebekesi başladı, Altınözü’nde devam ediyor içme suyu. Altınözü’nün 17 köyüne su gitti. Hassa Merkezi bitti. Kırıkhan merkez bitti. Erzin içme suyu ve arıtma tesisi ihalesine çıktık. İskenderun’un kalan içme suyu ihalesine çıkıyoruz. Belen’in içme suyu şebekesini yapıyoruz. Kırıkhan, Reyhanlı’da içme suyu ihalelerimiz var. İller Bankası Genel Müdürünü çok sıkıştırıyorum. Hatay’ın, diğer Büyükşehirler arasında açık ara önde olduğunu söyledi. Geçen yıl Karayollarından sonra yatırımda 2.sıradayız 118 milyon TL ile. Bu yıl da sadece altyapıya 220 milyon TL yatırıyoruz.

Büyükşehir  Meclisinde muhalefetin tamamı bu yatırımlara ret oyu verdi.  Bütçemi de onaylamadılar. Biz bunları acil eylem planı çerçevesinde yapıyoruz.

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, K.Maraş, Kocaeli, Adana ve Mersin illeri dahil hiçbir ilde bu kadar büyük alt yapı çalışması yok, inceleyin. Ekonomiye ülke çapında 7.sırada katkımız olurken 52.sırada hizmet alıyoruz."

Sohbet toplantısının tamamlanmasından sonra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, BBŞ Başkanı Lütfü Savaş’a bir teşekkür plaketi sundu ve basın mensuplarıyla birlikte anı fotoğrafı çekildiler. 

 

 

“Hatay Türkiye’nin En Güvenli Kentlerinden Biri’’ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet