Skip Navigation Links

Yetimoğlu, Daha Temiz Bir Arsuz İçin Çalışacak

Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, belediyecilik birikimi ve edindiği deneyimle

Yetimoğlu, Daha Temiz Bir Arsuz İçin Çalışacak

Gündem   A+a-

Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, belediyecilik birikimi ve edindiği deneyimle temizlik işlerini kısa sürede disiplin altına aldı.

Çevre temizliği konusunda önemli adımlar atan Arsuz Belediyesi, daha önce Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen temizlik çalışmalarının ilçe genelinde aksamadan daha hızlı, daha düzenli ve daha verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü’nü kurdu. Akçalı Belde Belediyesi döneminde Fen ve İmar İşleri Müdürü olarak görev yapan, Arsuz’un ilçe olmasının ardından da Fen İşleri Müdürlüğü’nde şantiye şefi olarak çalışmalarını sürdüren Aşkın Yetimoğlu’na verilen müdürlük görevi ile Arsuz’da temizlik çalışmaları adına adeta yeni bir dönem başladı. Fen işleri hizmetlerinde ortaya koyduğu başarılı çalışmalarını, bu kez belediyede yine önemli bir birim olan temizlik işlerinde müdür olarak sürdürecek olan Aşkın Yetimoğlu, daha önce yaptığı saha çalışmalarıyla takdir toplayan ve oldukça sevilen bir isim olarak dikkat çekiyor.

Yazın çöpler gece toplanacak

‘Daha temiz bir Arsuz için el ele’ sloganıyla başlattığı çalışmalarda, sağlıklı ve yaşanabilir çevre ilkesini ön planda tuttuğunu ifade eden Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, “Yeni kurulan bir birim olarak amacımız; temizlik hizmetlerinin düzenli ve denetimli bir şekilde, insan ve çevre sağlığına zarar vermeden yürütülmesini sağlamaktır. Oldukça geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçemizde bizlere yüklenen görev ve sorumlulukların farkındayız. Bu nedenle titiz ve düzenli bir çalışma sistemiyle, yenilikleri de takip eden bir vizyonu ilke edinerek çalışmalarımıza başladık. Şu anda çöpü toplanmayan hiçbir mahallemiz yok. Çalışma programımız içerisinde özellikle yazın, nüfusun en yoğun olduğu bölgelerde çöplerin gece toplanmasını hedefliyoruz. Arsuzlular ve ilçemizde konaklamaya gelen yerli – yabancı turistler sabah uyandıklarında Arsuz’u temiz görecekler” dedi.

Kışın 60, yazın 120 ton çöp toplanıyor

Daha yaşanabilir ve pırıl pırıl bir çevre oluşturmak için yapılan çalışmalardan da bahseden Müdür Aşkın Yetimoğlu, “İlçemizde toplanan çöpler, vahşi depolamaya son veren Çöp Aktarma İstasyonu’ndan günlük olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi bertaraf tesisine taşınıyor. Arsuz’da ENVİTEC’in topladığı Karaağaç - Çengen Mahalleleri arasında kalan bölgemiz hariç, diğer mahallelerimizden kışın her gün 60 ton, yazın ise artan nüfus sayısına paralel olarak her gün 120-130 ton çöp toplanıyor. Toplanan bu çöplerin tırlarla bertaraf tesisine taşındığı Çöp Aktarma İstasyonumuz da bu bağlamda hızla gelişen ve değişen Arsuz’a önemli bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda ilçe genelinde dağıtılmak üzere 300 adet 800 litrelik, 400 adet de 400 litrelik olmak üzere toplam 700 adet çöp konteynırı alımı için 9 Martta ihalemiz yapılacak. İhale tarihinden itibaren 45 gün içinde de işin teslim süresi var. Bu çöp konteynırlarını muhtemelen Mayıs ayı ortası gibi ilçe genelindeki bütün mahallelerimize dağıtacağız. Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında çöp toplamanın yanı sıra park- bahçe bakımı ve temizliği ile beraber, yol kenarlarındaki su kanallarının da temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Temiz bir çevreye kavuşmak için vatandaşlarımızın ve esnafımızın da çalışmalarımıza destek vermesini ve çöplerini gelişigüzel bir şekilde bırakmamalarını istiyoruz” diyerek, temizliğe verdiği önemi gözler önüne serdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet