Skip Navigation Links

Başkan Nehir Gün Işığı Programının Konuğu Oldu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Mazman Medya Show gurubu radyolarının konuğu oldu. Show Grubu Radyolarında yayın yapan

Başkan Nehir Gün Işığı Programının Konuğu Oldu

Gündem   A+a-

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Mazman Medya Show gurubu radyolarının konuğu oldu. Show Grubu Radyolarında yayın yapan Gazeteci Mithat Öztürk’ ün sunduğu Günışığı Radyo programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Nehir; Akdeniz, Dost, Asya ve Süper Show radyolarıyla ortak yayın yapan “Günışığı” adlı programın sunumunu yapan Mithat Öztürk’ ün sorularını açık ve samimi yaklaşımla cevapladı. Radyo programı yurtiçi ve yurtdışından dinleyen vatandaşlar Başkan Nehir’e mesaj göndererek başarılarının devamını dileklerinde bulundular.

Hatay İlimizin son derece güzide bir İlçesi olan Samandağ’ın altyapı ve üstyapı sorunlarla ilgili enine boyun konuşulan programda Başkan Nehir önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Nehir Belediye Başkanlığının birinci ve şu anda ikinci döneminde bugüne kadar gerçekleştirdiği ve bundan sonra gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Başkan Nehir şöyle dedi; “Belediyecilik denince insanın neredeyse doğumuyla başlayan ve ölümüyle biten bir süreçtir. Hayatın her alanına dokunan, her alanına bir şekilde temas edilen bir kamusal ve bir hizmet alanıdır. Alt yapı ile ilgili biz yönetime gelmeden önce yapılan çalışmalar vardı. 9 Mahalle ile sınırlı çalışmalardı. Nüfus ve taleplere cevap verecek düzeyde miydi? Elbette eksiklikler vardı. İktidara geldiğimizde düzenli günü birlik akmayan dinamo gücüyle üst evlere çıkabilen su sorununu giderdik. Temel prensip olarak şu kabul edilmeli, insana en yaşanabilir, en kaliteli ve huzurlu bir ortamla hizmetleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Su, kanalizasyon, yol vatandaşın beklentilerini ulaştırmanız.

Tescil edilen paranın nereye harcandığını, vatandaşa hesabını verebilecek bir durumda olmanız. Bir diğer taraftan hizmet üreterek hizmetleri vatandaşlara ulaştırmanız gerekiyor. Geçen dönem itibariyle tonluk su deposu yaptık. Bu Samandağ açısından 45 bin nüfusun toplam su ihtiyacını karşılarken bir depo daha yaptık. 5 Km. izale hatları değiştirildi. Çarşının göbeğinde su ile ilgili çok ciddi sorunlar vardı. Şebekeyi değiştirdik. Kanalizasyon da eksiklikler vardı, tamamladık. Ve en önemli yatırımlarımızdan başlattığımız ve şu anda faaliyette olan arıtma tesisini gerçekleştirdik.

Tekebaşı Mahallesinde yapılan çalışmaların aksaması ile ilgili karayollarının takındığı tavır ile ilgili soruya Başkan Nehir; “Bana göre Türkiye’de kurumlar arasında koordinasyon sağlanmalıdır. Tekebaşı’daki çalışma yaklaşık bir buçuk iki aydır aksamış durumda. Bu konuda devletin ilgili kurumları bu soruna el atmalı çözüm üretmelidir.

Samandağ’ın trafik sorunu ve çevre yolunun yapılması ile ilgili konuşan Başkan Nehir; “Harbiye kavşağının çevliğe kadar yolun duble yol olması ve beton asfalta dönüştürülmesi, Kuşalanı girişinden çevliğe kadar ki kısmın tamamı yapılması. Projesi bitmiş ve ihale edilmiş olan çevre yolu maalesef şirketler arasında çıkan ihtilaflar, mahkeme süreçleri çevre yolunu durmasına neden oldu. Valimiz bu konuda çok ciddi desteğini gördük. Yapılması konusunda yeniden ihale edilmesi gerekiyor.

 

SAHİLİ ÖNEMSİYORUZ

Sahili çok önemsiyoruz. 2 dönemimizde Büyükşehir Belediyesinin katkılarını gördük. Sahilimizi geçmişle kıyaslanmayacak seviyede temiz bir yapıya kavuştu. Karettaları da korumak için de çalışmalar yapmaktayız. Deniz ile ilgili bir harita oluşturmaya çalıştık. Bilim adamı düzeyinde bir rapor hazırlıyoruz. Hangi mevsimde ve nerede girileceği ile ilgili bir bilgilendirme yapacağız. Cankurtaranları biz başlatmıştık, şimdi ise Büyükşehir tarafından yürütülüyor. Yüzme bilmeyen vatandaşlar denize girebiliyor. Yazılı uyarı levhaları ve bir çok çalışma yaptık. Boğulmalara karşı önlemler alıyoruz.

SAHİL PARKI PROJESİ

Hem inançlarımızla ilgili önemsiyoruz. O alan bizim misafir odamız. Samandağ denince akla ilk gelen yerlerden biri. Geçmişte bir tane otel yapılmış vaktiyle. Kıyı kenar çizgisi içinde kalan bütün araziler devletin mülkiyetine girdi. Bu çizgide olan yerlerin parası ödenerek kamulaştırıldı. Barikan oteli denilen alan bu kapsamdadır. Kıyı kenar çizgisindedir. Uğur Mumcu heykelini yeniden yapacağız. Haziran ayı itibariyle hizmete girecek. Yüzde 56 Belediye yüzde 44’nü DOĞAKA ödeyecek.1 milyon 400 bin lira civarında maliyeti olacak. Doğal dengeyi bozmayacak bir çalışma yapıyoruz. Bitkiler, rüzgar ve her türlü faktör düşünüldü. Kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Bu konuda her ihtimali hesaba katan bir planlama yapıldı. Festival alanı olabilecek bir meydan oluşuyor. Gece vakti bir etkinlik yapmak isterseniz yapılacak seviyede oluyor. Hıdırellez kutlamalarının yapılabileceğiz bir alan oluşuyor.

TOPLU KONUT

Yollarıyla, çevresiyle, ortak yaşam alanlarıyla insanların keyifli bir şekilde yaşayabileceği bir alan haline geldi. Belediye evleri ile ilgili yeni bir projemiz var. Belediye evleri ortak yaşam alanı oluşturmak ve tarım alanlarını, yeşil alanları korumak noktasında kentimize olumlu katkılar sunuyor.

YENİ ÇARŞI

Balıkçıların, toplantı salonunun, resmi kurumların içinde olduğu bir alan oluşturduk. Yeni bir projemiz var. Bu projemizi de yakında kamuoyuyla paylaşacağız.

SANAYİ SİTESİ

Yaklaşık 300 dönümlük bir arsa üzerinde bir çalışma yapmıştık. Bütün kurumlardan görüşler istedik.130 bin metrekare bir alan oluştu. Yapı kooperatifi oluşturup adımlar atacağız.

PAZAR YERİ

Bu gün itibariyle yazımız geldi. Değerli Kaymakamımız bugün bu müjdeyi bize verdi. Pazar yeri yapımına başlayacağız.

HASTANE

Sağlık bakanlığından bize gelen talep üzerine yer gösterdik. Meclisimizden geçirdik. 75 yataklı bir hastane için çalışmalar başlayacak.

YENİ BİR BELEDİYE BİNASI

Yeni bir belediye binası inşa edip şu anki yerin amfi tiyatroya dönüştürmek arzusundayız.6 dönüm bir arazi üzerinde Samandağ’ ına yakışır ve her noktadan kolay ulaşılabilecek bir hizmet binası inşa edeceğiz.

1937’de belediye, 1948’de ilçe olmuşuz.70 yıllık bir geçmişimiz var. Temel Belediyecilik hizmetleri ile ilgili konuşmak yerine kültür sanat konuşmak isterdim.

İKİ DİLLLİLİK BİR ZENGİNLİK VE FIRSATTIR

Bu ülkenin birliğine dirliğine huzuruna canımımız vermeye hazırız. Anadilimizi Arapça olarak ifade etmek istiyoruz. Biz farklılıklarımızla zenginiz. Bu ülkeyi yöneten zihniyet bu ülkeyi ileriye taşımak istemiyor. Hangi aidiyete mensup olacağımızı biz seçmedik. Etnik kimliğinden dolayı insanları yargılamak insanlık suçudur.

Farkındalığımızın olabileceği bir belediyecilik yapmak istiyoruz. Böyle bir irade koymak istiyoruz. Yakın gelecekte Arapça dilini yaşatmakla ilgili bir çaba içinde olacağız. Anadilimiz olan ve asla vazgeçmemiz gereken o güzelliği yaşaması için insanlarımıza bir fırsat yaratalım istiyoruz. Avrupa’da anne Fransız ve baba alman ise o çocuk iki dillide konuşuyor. Bu yönde anne ve babanın bir çabası oluyor. Herkes diliniz konuşmalı. Diller yaşamalıdır. İki dillilik bir zenginlik bir fırsattır. 20 ve 21 Şubat’ta anadil etkinliklerimiz olacak. vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

İMAR PLANI SİYASET MALZEMESİ OLMAMALI

İmar planı 1993 yılında turizm bölgesi ilan edilmişiz. Turizm bakanlığında hiçbir izin alınmamış planlamalarla alakalı olarak. Bizler hali hazır plan çalışması yaptık. Bu konuyla ilgili kurumlarla iletişim kurarak bu gün itibariyle imar palanlarımızı hazırladık. İmar planları siyaset malzemesi olmamalı. Uzunbağ Mahallesinde çok büyük bir sıkıntı var. Bir davadan dolayı imar planı iptal edildi. Uzunbağ imar planıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor.

TRAFİK KURALLARINA UYMALIYIZ

Samandağ Antakya yolunda gerçekleşen ölümcül kazalarla ilgili karayollarının kusurlarıyla ilgili bizler üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uyması gerekiyor.

SURİYE

Bu süreç ilk başladığı zaman taşıma, ticaret, ulaşım, ekonomi ve Hatay halkının karşılaştığı zorluklarla ilgili söyleyecek çok konu var. Benim ülkemde terör dediğimiz şey başka bir ülkede muhalefet olmamalı. Barışmak zorundayız. Biz her zaman barış demek zorundayız. Kendi ülkemizle ilgili bir kaygımız olmalı. Ülke olarak başka bir ülkedeki savaşı kışkırtacak bir noktada olamamalıyız. İnsani olan her şeyde ısrar etmemiz gerekiyor. Barışta ısrar etmemiz gerekiyor.

BAYKAL’IN AÇIKLAMALARINI ESEFLE KARŞILIYORUM

Baykal’ın açıklamalarını esefle karşılıyorum. Utanıyorum. Öyle bir şey olamaz. Bugün içine düştüğümüz durumun müsebbibi Baykal’dır. Kitle partilerinde öyle şeyler oluyor. Partide herkes bizim arzu ettiğimiz şekilde düşünmeyebiliyor. Genel Başkanımızın bu konuda söylediği bir şey var. Ne zaman AKP sıkışsa imdatlarına yetişiyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE CHP İL TEŞKİLATI İLE İLGİLİ UYUMLU ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR. 

Büyükşehir Belediyesi ve CHP İl yönetimi ile uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samandağ’da gerçekleşen bir organizasyonla ilgili olumsuz bir fikre sahip değilim. Organizasyonla ilgili kusurlar oluşmuştur. Bizim izole edilmemizin kime ne katkısı olabilir. Öyle bir niyet niye olsun ki? Ben burada değildim. Bunları acemilikle açıklamak mümkün. Eminim il başkanımız bunları toparlayacak kapasitededir. İl başkanımızla iyi ilişkilerimizi mevcuttur. İlk günden bugüne kendilerine desteklerimizi sunduk. Bu günde bu noktadayız.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet