Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'daki Şehit Ateşi Denizli'ye Düştü

Şehidin Denizli’deki evine ateş düştü

 Hatay'daki Şehit Ateşi Denizli'ye Düştü

Hatay   A+a-

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde kaçakçılarla askerler arasında çıkan arbede sonucu boğazına aldığı bıçak darbeleriyle şehit olan sözleşmeli er Mustafa Uygun’un Denizli’deki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde insan kaçakçılarına yönelik denetimlerde bulunan askeri personelden sözleşmeli er Mustafa Uygun (23) kaçakçılara müdahale sırasına boynu kesilerek şehit oldu. Şehidin acı haberi Pamukkale ilçesinin Pamukkale mahallesinde yaşayan ailesine gece geç saatlerde verildi. Mustafa Uygun’un şehadet haberi anne Keziban Uygun ve baba Cevdet Uygun’a askeri personel tarafından verildi. Olayı duyan aile büyük üzüntü yaşarken, sabaha karşı Mustafa Uygun’un yakınları eve akın etti. Eve 2 adet dev Türk Bayrağı asılırken, şehidin yakınlarının büyük üzüntü içinde oldukları görüldü.

Bir süre önce nişanlandığı öğrenilen Mustafa Uygun’un çevresinde çok sevilen biri olduğu ve henüz 6 ay önce sözleşmeli er olarak görev yapmaya başladığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar