Skip Navigation Links

Çankaya Mezarlığı'nda e-Mezarlık Bilgi Sistemi hizmete girdi

Mefta bilgileri görüntüleniyor ve dua okutulma imkanı da sunuluyor

Gündem   A+a-

 
 
Mefta bilgileri görüntüleniyor ve dua okutulma imkanı da sunuluyor
 
Çankaya Mezarlığı’nda e-Mezarlık Bilgi Sistemi hizmete girdi
 
İskenderun Belediyesi’nce, Çankaya Mezarlığı’nda e-mezarlık sistemi hizmete girdi.
Kent yönetiminde ve vatandaş odaklı belediyecilik hizmetlerinde çağın gereklerini yakalamak, bilgi teknolojilerinin avantajlarından yararlanmak ve bilgiye dayalı belediyeciliğe geçişi sağlamak amacıyla coğrafi-kent bilgi sistemleri projeleri kapsamında oluşturulan e-mezarlık ve e-kent rehberi vatandaşın hizmetine sunuldu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, basın mensupları ile birlikte, İskenderun Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nce yapılan e-Mezarlık Bilgi Sistemi’ni yerinde inceledi.
Çankaya Mezarlığı’nda oluşturulan web tabanlı e-Mezarlık uygulaması ile ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Müdürü Faruk Kelleci, belediye sınırları içerisinde yer alan Çankaya Mezarlığı’nda web üzerinden harita destekli bir şekilde sunulması, mefta bilgilerinin çeşitli kriterlere göre sorgulanması, mefta hakkında bilgi alınması, mezar yerine kadar kısa yol bilgisinin harita üzerinde sunulması, boş mezar yerlerinin sorgulanması gibi işlevleri içerdiğini söyledi.
Bilgi İşlem Müdürü Faruk Kelleci, “Sisteme 5 bin 600 mezar bilgisi girildi. Yeri satın alınmış mezarlar hariç 2000 yılından 1 Nisan 2012 tarihine kadar defin edilmiş mevtalar mezar resimleri çekilerek web tabanlı sistemimize sayısallaştırılarak, eşleştirilerek aktarılmıştır. Çankaya Mezarlığında bulunan Mezarlık Bilgi Sistemi (MBS) Kiosk ile mefta bilgileri sorgulanarak yol bilgisi çıktısı alınmaktadır” dedi.
 
e-Mezarlık Bilgi Sistemi basına tanıtıldı
Şehir dışında internet üzerinden mezarlık bilgi sistemine girilerek mefta bilgisi görüntülenirken, istenildiği takdirde dua okutulma imkanı da sunulduğu belirtildi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Bilgi İşlem Müdürü Faruk Kelleci, basına e-Mezarlık bilgi sistemini tanıttı.
Uzun yıllardır yurtdışında olan vatandaşlarımızın yada yakınlarının mezarını ziyaret etmek isteyenlerin kaybettiği yakınlarına ait mezarların nerede olduğunu öğrenmek için sisteme isim yazıldığında harita, yol tarifinin ekrana yansıtıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kayıtlı olduğu takdirde vefat eden kişinin ölüm sebebi ve fotoğrafı da ekranda yer alacak ve istenildiği takdirde dua da okutulabilecek” dedi.
Mezarlıkların daha saygın hale getirilmeye çalışıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Amaç insana saygıdır. Bu düşünceyle her iki mezarlığımıza parke taşı döşemesi de yapıyoruz” diye konuştu.
 
Vatandaşlarımızı teknolojinin imkanlarından yararlandırıyoruz
Belediye’nin teknolojinin tüm imkanlarından vatandaşlarımızın yararlandırıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kapsamda İskenderun Belediyesi’nin www.iskenderun.bel.tr internet sitesi üzerinden su ve emlak borcunun yedi gün 24 saat kredi kartıyla güvenli bir şekilde online ödenebileceğini söyledi.
e-Kent rehberi uygulamasının da hayata geçirildiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, vatandaşların ihtiyaç duydukları idari ve mülki adres, imar planı, önemli yer bilgilerini harita destekli olarak web tabanlı platformda internet üzerinden erişebileceğini ifade etti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Bilgi İşlem Müdürü Faruk Kelleci, sistemleri uygulamalı olarak tanıttı.
 


Baskan Civelek Gezi ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet