Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskender Sayek: “Bu Kabul Edilemez!”

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin babası Prof. Dr. İskender Sayek, kızı hakkında Bugün gazetesinde çıkan inancıyla ilgili habere tepki göstererek,

İskender Sayek: “Bu Kabul Edilemez!”

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin babası Prof. Dr. İskender Sayek, kızı hakkında Bugün gazetesinde çıkan  inancıyla ilgili habere tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

İskenderun’da Şehir Kulübü’nün davetlisi olarak ‘Meme Kanseri’ konulu brifing veren Prof. Dr. İskender Sayek, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

Baba Sayek; insanların inançları açısından hür doğup hür yaşadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
 

“Kabul edilemez bir şey bu. İnsanların etnik, dinsel inançlarıyla ilgili hiç kimsenin hiç kimseyi zan altında bırakacak onu açıklamaya zorlayacak bir şeyde bulunmaması lazım. Zaten bu da Anayasaya aykırı bir şey. İnsanlar inançları açısından hür doğarlar ve hür yaşarlar. Dolayısıyla bu tür şeylerin olmaması Türkiye için hem yerel hem evrensel olarak çok daha önemli diye düşünüyorum.”
 

Hatay’ı Türkiye’ye örnek gösteren Prof. Dr. Sayek, “Hatay, Türkiye için ayrıcalıklı bir yer. Gerçekten medeniyetlerin uzun süre birlikte yaşadığı değişik kültürde insanların, değişik etnik kökene sahip insanların barış içerisinde yaşadıkları bir yer Hatay. Bunun da Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum ve bu tür olayların olmamasını diliyorum ileriye dönük olarak. Türkiye’miz her şeyi hak eden bir ülke. Onun için daha iyi bir şekilde barış içerisinde yaşayan bir toplum olmasını diliyorum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar