Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Atıç: 'Bu Ücret Binlerce İnsanımızı Mağdur Etmektedir'

Dörtyol’da hazineye ait arazilerde ikamet eden ve arazi kiralama yöntemiyle arazi kiralayan vatandaşlar Mal Müdürlüğü tarafından alınan

Atıç: 'Bu Ücret Binlerce İnsanımızı Mağdur Etmektedir'

Gündem   A+a-

Dörtyol’da hazineye ait arazilerde ikamet eden ve arazi kiralama yöntemiyle arazi kiralayan vatandaşlar Mal Müdürlüğü tarafından alınan yıllık kullanma bedeli (ecrimisil) olan ücretin fazla istendiğini belirterek şikayetlerini düzenledikleri toplantıda dile getirerek Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç’dan özellikle Dörtyol’da belirlenen ücretin yüksek olduğunu söyleyerek yanlışlığın düzeltilmesi konusunda talepte bulundular.

Filitoğlu İnşaat Sahibi Cengiz Filitoğlu’nun organize toplantıya Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, İlçe Başkanı Hasan Özel, Mahalle Muhtarları ve hazineye ait arazileri kullanmalarından dolayı kira bedeli ödeyen vatandaşlar katıldı.

Toplantının ev sahipliğini yapan Cengiz Filitoğlu yaptığı açılış konuşmasında yıllardır Dörtyol ilçesinde ikamet eden vatandaşların hazineye ait arazilere kendi imkanlarıyla ev yaparak buralarda ikamet etmek durumunda olmaları nedeniyle mevcut yasa gereğince hazine arazilerinden 5 yılda bir bölgesel ve çevresel olarak yetkili kurumlarca belirlenen kira bedelini ödeyerek kullandıklarını belirtti.

Cengiz Filitoğlu; “2015 yılında bizlere Malmüdürlüğü tarafından gönderilin 5 yıllık ecrimisil bedeli 2005 ve 2010 yılları ve daha önceki yılların artış oranları göz önüne alındığında 10 katın üzerinde bir artışla bizlerden Malmüdürlüğünce istenmekte ve bu bedel diğer çevre ilçelerde uygulanan ücretin çok üzerindedir. Alınmak istenen bu ücret karşısında binlerce insanımızı mağdur etmektedir” dedi.

Toplantıda söz alan Mahalle Muhtarları ise sorumlu oldukları mahalle-lerde hazine arazilerinde ikamet eden ve kullanan vatandaşlarının Malmüdürlüğü tarafından istenen ecrimisil bedellerinin daha önceki yıllara oranla 10 katın üzerinde olduğunu belirterek mahalleli vatandaşlarının mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Toplantıya katılan ve söz alan vatandaş ise; “2005 yılında içerisinde evim bulunun 1 dönümlük yere 5 yıllık olarak 120 lira ücret istenirken şimdi ise benden 20 bin lira istenmekte, birçok yerde yıllık ecrimisil bedeli olarak istenen kira ücreti vatandaştan kiralanan yer ücretinden fazla talep edilmekte bu haksız bir uygulamaya son verilmesini istiyoruz” dedi.

Toplantıda şikayet ve istekleri dinleyen ve “Biz vatandaşa zorluk ve sorun çıkarmak için değil halkın sorunlarına çareler bulmak için buradayız” diyen Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, konuyu çözmek için hem hukuki, hem de siyasi olarak konunun yetkileriyle görüşeceği sözünü verdi.           

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar