Skip Navigation Links

HASİAD Hatay’ı 10 Milletvekili ile Birleştirdi

HASİAD, 'Güçlü Hatay Lobisi'ni oluşturmak için en büyük adımlardan biri olan ‘Hatay’ın 10 Milletvekillini bir araya getirme’ çalışmasını yaptı.

HASİAD Hatay’ı 10 Milletvekili ile Birleştirdi

Gündem   A+a-

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KABAALİ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, “Güçlü Hatay Lobisi” ni oluşturmak için en büyük adımlardan biri olan ‘Hatay’ın 10 Milletvekillini bir araya getirme’ çalışmasını yaptı.

Ankara’da yapılan toplantıda Hatay’ın 10 Milletvekili, HASİAD Yönetim Denetleme Kurulu Üyeleri; Tahsin KABAALİ, Ali BİLİR, M. Kemal ARSLANOĞLU, Murat HAYZARAN, Nasır MİRİOĞLU, Gökhan ALKAN, M. Sami ARICA, Yahya GENÇ, Yusuf AKEMOĞLU, Mehmet GÜNEY ve Metin URHAN, HASİAD Geçmiş Dönem Başkanı Halit YAĞCIOĞLU ve Ankara’daki Hataylı işadamlarımızdan M. İhsan AYDEĞER, Erten ELÇİ, Ahmet GÖRÜR ve İbrahim SEYFETTİNOĞLU katıldı.

Toplantının açılış konuşması HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KABAALİ tarafından yapıldı. Tahsin KABAALİ konuşmasında;
“Bugün Hatay açısından önemli bir buluşmanın ev sahibi olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Amacımız; seçilmişlerden, atanmışlardan, STK’lardan, ilgili kurum ve kuruluşlardan müteşekkil “Güçlü Hatay Lobisi”nin oluşturulmasını sağlamaktır. Bunun için de ‘ilk önce birlikte olmayı başarmalıyız’ dedik ve siz değerli milletvekillerimizle bir araya gelmek istedik. Bundan sonra da her düzeydeki kurum, kuruluş, STK ve kişilerle bir arada olacağız. Bunu yaparken de; kişisel düşünce farklılıklarının, siyasal görüşlerin, kültürel çeşitliliklerin, kısacası tüm değerlerimizin bir arada olmasını ve ilimizin sahip olduğu potansiyelin tam anlamıyla harekete geçirilmesini arzu ediyoruz. Bu, kendisini Hatay’a ait bir değer olarak hisseden herkesin özlemidir ve aynı zamanda Hatay’ın hakkıdır.
Hatay, son beş yılda sekteye uğrayan dış ticaretten artan işsizliğe, olumsuz coğrafya algısı yüzünden etkilenen turizmden, şehirde artan yabancı nüfusun getirdiği ağır ekonomik, sosyolojik ve psikolojik yüke kadar bir dizi sorunla uğraşmak durumundadır. Bunların telafisi için hep beraber çalışmalıyız. Yerel şartlarda çözüm şansı olmayan konular ve bunların çözümü için de hep beraber hareket etmeliyiz. Hatay’ı layık olduğu ve hak ettiği yere getirmek için siz sayın vekillerimizden katkı bekliyoruz. 
İşte bu noktada, Hatay’ın daha da geriye düşmesini önlemek için acil ekonomik eylem planı hazırlanarak devreye sokulmalı ve ilimize özel ekonomik teşvikler sağlanmalıdır. Bu konudaki taleplerimizi içeren rapor, sizlerin de katılımını arzu ettiğimiz, Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması’ toplantısından sonra tarafınıza iletilecektir.
HASİAD olarak, ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, ilimizin daha iyi bir geleceğe ulaşmasına katkı sunacağına peşinen inandığımız bu toplantıya teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra söz alan Hatay Milletvekili Adem YEŞİLDAL, HASİAD öncülüğünde yapılmaya çalışılan “Güçlü Hatay Lobisi” faaliyetinin memleketin bir ihtiyacı olduğunu, böyle bir lobinin hayata geçirilmesinin Hatay’da 10 yıl önceki havaalanı kuruluş sürecindeki yaptığı katkıya benzer olduğunu, Hatay’ın yeni projelerinde de katkı yapacağına inandığını ifade etti. Bunun kendisini heyecanlandırdığını, mutlu ettiğini ve siyasilerin de elini güçlendireceğini ve işini kolaylaştıracağını dile getirdi. HASİAD’a böyle bir öncü rol üstlendiği için teşekkür etti. Hatay’ın sorunlarına birlikte çözüm üretmenin önemine ve bunun yapacağı olumlu etkiye işaret etti.

Hatay Milletvekili Mevlüt DUDU yaptığı konuşmada, böyle bir girişimin başlatılmasını önemsediğini, bölgemizin sadece ekonomik sorunları olmadığını bunun dışındaki diğer sorunlara da eğilmemiz gerektiğini ve bunun içinde ortak çalışma anlayışının önemli olduğunu ifade etti.

Hatay Milletvekili Mehmet ÖNTÜRK, bu çalışmaların sistematik plan program çerçevesinde yapılmasının sağlıklı neticeler getireceğini ve bununla ilgili olarak yapılabilecek toplantılarda tamamen çözüm odaklı çalışmalar yapılırsa bunların takipçisi olacaklarını, bu işi oldukça önemsediklerini ve bu girişimden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Her şey bir fikirle başlar ve Tünel Projesi’de bir fikirle başladı. Belki de bu oluşumun da, önümüzdeki süreçte hayal gibi görünen fikirleri hayata geçirme konusunda başarılı olacağını belirtti.

Hatay Milletvekili M. Necmettin AHRAZOĞLU, bir muhalefet milletvekili olarak Hatay için yapılan her doğru işe katkı vermeye hazır olduklarını, bu çalışmayı doğru bulduklarını ve katkı vereceklerini, “Güçlü Hatay Lobisi” ne aynı Antep’te ve Kayseri’de olduğu gibi Hatay’ın da ihtiyacı olduğunu ve bunun için de doğru olan her şeyin yanında olacaklarını ifade etti.

Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR da HASİAD’a bu öncü rolü üstlendiği için teşekkür ederek, ellerinden gelen katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. “Güçlü Hatay Lobisi” nin oldukça önemli olduğunu ve bunun bütün Hatay’ın kapsamasını gerektiğini ifade etti.

Hatay Milletvekili Serkan TOPAL, bu birlikteliğin sağlanmasından dolayı HASİAD’a teşekkür ederek, Hatay’daki olumsuzlukların en aza indirgenmesi için şahsı adına elinden geleni yapacağını belirtti.

Hatay Milletvekili Hilmi YARAYICI, bu birlikteliği sağlayarak HASİAD çok önemli bir iş başardığını ve bu girişimin sonuç vereceğine inandığını ve bu oluşumun her zaman yanında olacağını ifade etti.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram TÜRKOĞLU, diğer milletvekilleri ile aynı fikir de olduğunu, olumlu bulduğu bu oluşumun Hatay’a katkı sağlayacağına inandığını ve Hatay’ın buna layık olduğunu ifade etti.

Hatay Milletvekili Fevzi ŞANVERDİ, birlikte hareket etmenin önemli olduğunu, bu yapılan çalışmanın başlangıç itibariyle güzel ve önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu Hatay ise herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek bu girişimin devamını diledi.

Hatay Milletvekili Birol ERTEM, bu toplantıların faydalı olacağına inandığını ifade ederek öncelikle HASİAD’a bu girişimden dolayı teşekkür etti. Hatay’ımızın hak ettiği yerde olmadığını ve bir Hataylı olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

HASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ankara’daki Hataylı işadamlarımız da söz alarak, bu oluşumu çok önemsediklerini, “Güçlü Hatay Lobisini” oluşturmak için ellerinden gelen her katkıyı sağlayacaklarını ifade ederek, katılım sağlayan tüm milletvekillerine teşekkür ettiler. Bu tür girişimlerin, toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması ve Hatay için yararlı olabilecek tüm unsurların aktif hale getirilmesi için çalışmalara devam edileceği yönünde ortak görüş dile getirilerek toplantı sonlandırılmıştır.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet