Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

DTO İskenderun Artık 5 Yıldızlı

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin 5 yıldızlı hizmet kalitesi tescillendi.

DTO İskenderun Artık 5 Yıldızlı

Gündem   A+a-

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi 11. Akreditasyon dönemini başarı ile tamamlayarak Akredite oldu.

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin çevresindeki coğrafyada kargaşa ortamı yaşandığını, bunu da üzülerek takip ettiklerini belirterek, bölgenin zor bir dönemden geçtiğini, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bölgedeki tüm dengeleri değiştirdiğini söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiklerini de dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu."

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete ise akreditasyon sistemi ile oda ve borsaların hizmet kalitesinin yükseldiğini anlattı. Mete, 365 oda ve borsanın yüzde 61'ini 5 yıldızlı hale getirdiklerini ifade ederken, hedefin tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dâhil etmek olduğunun altını çizdi. Halim Mete, akreditasyon ile kurumsallığın yerleştiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Tüfenkci de konuşmasında, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini de vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Mete, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını vererek, hatıra fotoğrafı çektirirlerken, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak’a,‘Akreditasyon Sertifikaları ve Plaketini’ takdim ettiler.

Ankara’daki törene, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kavsak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Doğan, Şube Müdürü Ahmet Temel Süerdem, Şube yetkilisi Esra Çıkar ve TOBB Akreditasyon Kurulu Danışmanı Özlem Yurdanurkatıldı.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş