Skip Navigation Links

CHP Üyesi Olmak Her Türlü Makamın Üstündedir

Cumhuriyet Halk Parti Parti Meclis Üyeleri Dudu ve Öztunç, gündeme dair sert açıklamalarda bulundu.

CHP Üyesi Olmak Her Türlü Makamın ÜstündedirWeb
TV

Gündem   A+a-

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Parti Meclis Üyeleri CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve eski RTÜK üyesi, bir önceki dönem CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İskenderun İlçe Başkanlığı’na düzenledikleri ziyarette gündeme dair sert açıklamalarda bulundu.

CHP’nin 35. Olağan Büyük Kurultayında Parti Meclisi listesine giren Dudu ve Öztunç, Kurultay sonrası çıktıkları teşekkür ziyaretleri kapsamında İskenderun İlçe Başkanı Mehmet Mansuroğlu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yla birlikte İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundular.

Çok sayıda parti üyesinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda zehir zemberek açıklamalarda bulunan Öztunç, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarihin yüzüncü yılında seçimlere hedef koyduklarını belirttiği konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“1923’ten yüzyıl sonra 2023 hedefi koyduk hesaplaşacağız demek istiyorlar. Bizde onlara diyoruz ki yemez. Siz yüzyıl sonra 2023’ hedef koydunuz mu? Bizde yüzyıl sonra yani Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı 1919’dan yüzyıl sonra 2019’daki seçimlere hedef koyduk. Size bunu teslim etmeyeceğiz. Alamayacaksınız. İstediğine ulaşamayacaksınız. Burası senin babanın malı değil. Sen almışsın Türkiye’yi oynatıyorsun. İlk Erbakan Hocasını sattı, arkasından Kaddafiyi sattı, dostum kardeşim dediği birlikte bakanlar kurulu topladığı  beraber tatile gittiği Esad’ı sattı Fethullah’ı . Sata sata herkes gitti.”

Siyasi hayatının başlangıç noktası, memleketi İskenderun’da, partililer karşısında duygu dolu anlar yaşayan CHP Parti Meclisi Üyesi, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun örgütünün ve örgüt binasının değerinde bahsederek partilere teşekkür etti. Dudu ayakta alkışlanan konuşmasında örgütlenmenin öneminden bahsederek CHP’nin Olağan Büyük Kurultayını ve gündemi değerlendirdiği konuşmasında şunları ifade etti:

“CHP’nin sade bir üyesi olmak her türlü mevkinin, makamın üstündedir. Mevkiler, makamlar, koltuklar gelir geçer. Ama CHP’nin üyeliğini her zaman onurla taşırsınız. Benim sosyal medya hesabımda Twitter’da kendimi tanıtan kısa bir bölüm vardır. CHP emekçisi diye başlar beni tanıtan yazı sonra Hatay Milletvekili’dir. Ve ben bugün çok farklı duygular içerisindeyim. Sebebine gelince inanın Milletvekili olduğum da bu binaya gelirken bunları bu kadar hissetmemiştim, bu kadar yoğun yaşamamıştım.  Çünkü bu binada yetişen bu partinin içinde birçok görevde bulunmuş Gençlik Kollarından gelen bir arkadaşınızım. Dolayısıyla bugün bu sıfatla buraya geliyor olmak gerçekten Milletvekilliğinin çok üstünde. Ve bana bu anlamda çok destek veren bütün İskenderun örgütüne çok teşekkür ediyorum.

Kurultayımızı demokrasi, kardeşlik ve değişim temasıyla gerçekleştirdik. Gerçekten de ciddi bir değişiklik yaşandı. Parti Meclisi kadroları çok büyük oranda yenilendi. İşin en güzel tarafı önemli bir bölümü örgütün kurultay idaresiyle gerçekleşti. Ama değişim sadece isimlerin değişmesiyle olmaz. Bu isim ve kadro değişikliklerinin parti politikalarına da yansıması gerekir. Ben Parti Meclisinin bu amacı bu hedefi gerçekleştirebilecek deneyime ve birikime sahip olduğumu çok iyi biliyorum. Sadece değişim değil parti içi çekişmeler bizde bir hastalık CHP’de bunu kabul edelim. Ama bunu yenmek zorundayız. Bizim düşmanımız belli. Biz içimizde ki kavgaları, çekişmeleri bir yana bırakıp kardeşçe el ele 2019 seçimlerine yürümek zorundayız. Çok çalışmamız gerekiyor. Artık Türklerin içinde bulunduğu durumu hiçbirinize izah etmeye gerek yok. Ekonomiyi de geçtim huzurumuz kalmadı. Dış politikada yapılan yanlışlar önce Orta Doğuyu cadı kazanına çevirdi. Bataklığa dönüştürdü. Şimdi sıra Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin bu karanlıktan bir an önce çıkması gerekiyor. Önümüzde bir olağan üstü durum olmazsa uzun ve seçimsiz bir dönem var. İşte bu dönemi o kurultayımızda ki temaya uygun hep birlikte çalışarak örgütlenerek tamamlamak ve 2019’da zafere ulaşmak zorundayız.”

 

CHP Üyesi Olmak Her Türlü Makamın Üstündedir videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet