Skip Navigation Links

Altıneller Taziye ve Cem Evi Hizmete Girdi

Adana’nın saygın ve en köklü eğitim kurumlarından olan Altıneller Eğitim Kurumları farkını da ortaya koyuyor.

Altıneller Taziye ve Cem Evi Hizmete Girdi

Gündem   A+a-

Adana’nın saygın ve en köklü eğitim kurumlarından olan Altıneller Eğitim Kurumları sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratırken kurum olarak farkını da ortaya koyuyor.

Çukurova Belediyesi Karahan Mahallesi Altıneller Taziye ve Cemevi’nin açılışı yapıldı.

Altıneller Taziye ve Cemevi’nin açılışına CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mevlüt Dudu, CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Altıneller Eğitim Kurumları sahipleri Hasan ve Ali Şahin kardeşlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş iştirak etti.

ALEVİ İNANCINI SORGULAMAK DİYANET BAŞKANI’NIN HADDİ DEĞİLDİR

Açılış öncesi bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Avukat Mevlüt Dudu; “Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı'na sesleniyorum: Alevi Bektaşi inancına sahip kişiler, TC'nin temel direğidir. Alevilerin inancını, müslümanlığını sorgulamak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun ağa babalarının haddine değildir.” Dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise; "İster kabul edilsin isterse kabul edilmesin cemevleri ibadethane olmalıdır" mesajını verdi.
CHP PM Üyesi Ali Öztunç, toplantıya katılanlara "Siz hiç cemevi açan bir AKP’li belediye gördünüz mü?" diye sordu ve yanıtını da kendisi verdi: “Ama CHP’li belediyeler cami de yapar, kilise de yapar, cemevi de yapar. Çünkü CHP birleştirir, AKP ayrıştırmaya kalkar. Diyanet İşleri Başkanı 'kırmızı çizgimiz var' demiş. Desin; O sözler buradan girer, şuradan çıkar, vız gelir tırıs gider." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Altıneller Eğitim Kurumları sahibi Hasan Şahin’de yaptığı açıklamada; “Çukurova Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin bu projeyi kamu oyuyla paylaşıp hayır severlerle yapma isteğini belirtmişti. Bizde talep ettik, uygun buldular. 2015 yılının mayıs ayında inşaat çalışmalarına başladı. 4000 m2 alan içine 750 m2 kapalı alana sahip bir tesis yapıldı. İçeride mutfak ve taziye sahiplerine özel bir oda ve iki büyük salondan oluşturuldu. Kadın ve erkeklere ayrı ayrı hizmet edilebiliyor. Cem zamanları oda kapılar açılarak iki salonun birleşme özelliği var ve aynı zamanda bina içerisinde muhtarlık hizmet bölümü bulunuyor.” dedi.

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet