Skip Navigation Links

Azmin Zaferi Diye Buna Denir!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kapanan belediyelerin hizmet binalarını geri almak için Arsuz Halkı adına başlattığı hukuk mücadelesinde mutlu son

Azmin Zaferi Diye Buna Denir!

Gündem   A+a-

Halka hizmet etme azmini, inanç ve kararlılıkla birleştiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkı adına başlattığı hukuk mücadelesinden zaferle ayrıldı. 2014 yılında Hatay’ın büyükşehir olmasıyla ilçe statüsüne kavuşan ilçede tüzel kişiliği sona eren belde belediyelere ait taşınır taşınmaz malları çeşitli bakanlıklara devreden  Devir Tasfiye Komisyonu kararının iptali ve taşınmazların yeniden değerlendirilmesi için yargıya başvurarak, binaların paylaşımında yeni bir süreç başlatan Başkan Nazım Culha, “Arsuz sınırları içerisinde kapanan belde belediyelerin hizmet binaları, Arsuzlular'ındır” diyerek sürdürdüğü haklı mücadelede altı belediye hizmet binasından 4’ünü geri alarak süreci başarıyla sonlandırdı.

Gökmeydan Hizmet Binası şartlı devredildi

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defterdar Mustafa Akdemir, İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar, YİKOB Şube Müdürü Mehmet Tugutlu’dan oluşan yeni Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Karaağaç, Nardüzü, Üçgüllük, Gökmeydan Hizmet Binalarının Arsuz İlçe Belediyesi’ne, Akçalı ve Madenli Hizmet Binalarını da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini kararlaştırdı. Ancak, daha önce de İçişleri Bakanlığı’na devredilen Gökmeydan Belediye Hizmet Binası, hükümet konağı yapılmak amacıyla bedeli mukabilinde yine Maliye Hazinesi’ne(İçişleri Bakanlığı) devredilmesi şartıyla Arsuz Belediyesi’ne verildi.

Culha’dan takdire şayan mücadele

Halkının menfaatleri doğrultusunda hak arama sürecinden vazgeçmeyerek, takdire şayan bir mücadele örneği sergileyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kapanan belde belediyelerine ait hizmet binalarının içindeki malzemelerle birlikte yeniden paylaştırılması sonucu altısından 4’ünün belediyeye devredilmesinden büyük mutluluk söylediğini söyledi.

Hukuk mücadelesi sürecinde en büyük gücü, belediye meclis üyeleri ve halkın desteğinden aldığını söyleyen Başkan Nazım Culha, “Kapanan belde belediyelerinden Karaağaç, Nardüzü, Üçgüllük, Gökmeydan Hizmet Binaları belediyemize, Akçalı ve Madenli Hizmet Binaları da Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde devredildi. Gökmeydan hizmet binasını bedeli mukabilinde İçişleri Bakanlığı’na vereceğiz.. Hedefimiz; mevcut 6 hizmet binasından altısını geri almaktı. Açıkçası, bu noktaya da çok kolay varmadık.  Bu binalardan 2’si büyükşehir belediyesine devredilse de, binaların tamamı yine Arsuz Halkı için hizmet verecek. Madenli Binamızda zaten HATSU yapılanmasını tamamlamıştı. Akçalı binasında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz hizmet vermeye devam edecek. Karaağaç Hizmet Binası olmazsa olmazımızdı. Mevcut binada emlak, tahsilât, zabıta,  fen işleri hizmetleri veriliyor. Ayrıca haftanın iki günü nikâhlar da burada kıyılıyor. Bunun yanı sıra Karaağaç Hizmet binamızda halkımızın muhatap alabileceği üst düzey bir Halkla İlişkiler Sorumlusu atadık. O bölgedeki halkımız Arsuz’a gelmeden belediyemizden tüm taleplerini dile getirebilir ve ulaşmaları gereken her birime sorumlumuz aracılığıyla ulaşabilirler.  Nardüzü Hizmet Binamız kültür binası olmaya müsait.  Üçgüllük binasını da revize edip taziye evi olarak değerlendirebiliriz. Kısacası; çok geniş bir coğrafi hizmet sahasına sahip olan belediyemiz, belediye hizmetlerini daha sağlıklı ve verimli sürdürebilmek için halka ait bu binaları, yine halkın hizmeti için kullanacaktır. Sürecin zaferle sonuçlanmasından ve Arsuzluların hakkı olan binaların tekrar bize geri dönmesinden çok mutluyum” dedi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet