Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dolandıramadıkları Adamın Karısını Dolandırdılar

Osmaniye'de kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişiler, dolandırmakta başarısız oldukları kişinin karısını 18 bin TL dolandırdı.

Dolandıramadıkları Adamın Karısını Dolandırdılar

Yaşam   A+a-

Telefon üzerinden yapılmak istenen dolandırıcılık girişimi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 3 gün önce yaşandı. İddiaya göre, Düziçi'nde dürümcülük işi ile uğraşan Erdal Bilir'e saat 14.00 sıralarında kendisini terör polisi ve savcı olarak tanıtan kişilerin kendisini telefonla aradığını belirterek başına gelen olayı anlattı.Gelen telefonda hakkındaki bütün bilgileri söylediklerini ve kimlik bilgilerinin Ahmet Çakır adında teröristin üzerinde çıktığının söylendiğini aktaran Bilir, "Teröristin üzerinden sahte altın, sahte para bulunduğu tespiti yapıldığını, bu durumda ailem ve bana 8 buçuk yıl hapis ile cezalandırılacağımı söylediler. Olaydan ceza almamam için evde bulunan altınlarımı tarttırıp kendilerine değerinin ne kadar olduğunu bildirmemi istediler. Telefonumun sürekli açık olmasını ve kimseye bir şey demeden kendilerine altınların değerini söylememi istediler. Sonra altınları da alıp Düziçi Belediyesi'nin orada beklememi söylediler. Ben de yanımda bulunan arkadaşımı polis merkezine gönderdim. Arkadaşım bana bu arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu söyledi. Bunun üzerine dolandırılacağımın farkına vardım. Ben de polis merkezine gidip durumu polise anlattım. Komiser böyle telefonlara inanmamamı söyledi ve hemen eve gidip eşime kimsenin telefonunu açmamasını söylemesini istedim" dedi.EVE GELDİĞİNDE EŞİNİ BULAMADIEvine geldiğinde ev hanımı eşini bulamadığını ve telefonunun da meşgul çaldığını anlatan Erdal Bilir, "Ben de endişeye kapılarak dolandırıcıların eşimi kaçırdığını zannettim. Sonra eşimin üzerine olan paraya bakmak için bankaya geldiğimde paranın çekildiğini gördüm. Görevli memur eşimin parayı postane hesabına yatıracağını söyledi. Ben de postaneye geldiğimde eşim parayı Halil Yıldız adında bir şahsa yatırdığını söyledi. Postane müdürüne durumu anlattım. Hesabı dondurmak istedi ama paranın çekildiğini söyledi" diye konuştu.
Eşinin karakolda ifade verdiğini söyleyen dolandırıcılara inandığını söyleyen Fatma Bilir ise nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:
"Bana 'Kocan şu an karakolda ifade veriyor, ceza almaması için 18 bin TL para yatırman gerekiyor' dediler. Ben de eşimin kurtulması için dolandırıcılara inanarak hesapta bulunan 18 bin TL'yi Halil Yıldız adında bir şahsın hesabına yatırdım. Bana 'Paranın dekontunu yırt at. Biz sana parayı geri pazartesi günü yatıracağız' deyince dolandırıldığımı anladım ve 155'i aradım."
Bilir, kendini polis olarak tanıtan bu kişilerin istediklerini, polise saygısından dolayı yaptığını belirtti.
Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar