Skip Navigation Links

CHP İskenderun ve Arsuz'da Anma Töreni..

CHP İskenderun İlçe Örgütü ve CHP Arsuz İlçe Örgütü tarafından merhum Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan ölüm yıl dönümlerinde anıldı.

CHP İskenderun ve Arsuz'da Anma Töreni..

Gündem   A+a-

CHP İskenderun Gençlik Kolları, İlçe Örgütü ve CHP Arsuz Gençlik Kolları, İlçe Örgütü tarafından merhum Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan ölüm yıl dönümlerinde anıldı.

CHP İskenderun Gençlik Kolları ve İlçe Teşkilatı ve CHP Arsuz Gençlik Kolları, İlçe Teşkilatı, 24 Ocak 1993 yılında aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu  ve 24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü  görevini sürdürürken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan için Parti binalarında basın açıklaması yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Başkanlığı binasında, Gençlik Kolları Cem Karpuz tarafından yapılan konuşmada, "Saygı değer dava arkadaşlarım, değerli basın mensupları; Bugün 24 Ocak!.. Bugün tarih yapraklarının aktardığı, gözyaşına durduğu hazin bir gün. Bugün Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan isimlerinin 8 yıl arayla ebedileştiği gün.

Yalnız Uğur Mumcu, Yalnız Gaffar Okkan’ın ki midir kirli ellerin yok ettiği hayatlar?

Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Musa Anter ülkenin huzuru, refahı, ışığı için çıktıkları yolda toprağından koparılan diğer kardelen çiçekleridir.

Yalnız onlar mıdır? Tahir Elçi , Can Dündar ve Erdem Gül dönemin son mağdurlarıdır.

Bugün haksızlığın, yolsuzluğun, zulmün karlı yollarında yürümek zorunda kalan bizler ne onları unutacağız ne de onların ideallerinden vazgeçeceğiz.

Bizler kim miyiz?

Bizler halkların kardeşliğine inanan, sosyal adalet ilkesine sadık, aydınlık yarınlara inanan dava adamıyız. Bizler bu ülkenin kararmış ufuklarında aydınlığı, umudun maviliğini görüyoruz. Bizler fecrin uyanan ışığında nasırlı ellerimizle dikenlerine rağmen gülleri dereceğiz.

Adaletsizliğin ulusumuzun zihnine, ruhuna karanlık bir bulut gibi çöktüğü günümüzde bilinmesini isteriz ki Uğur Mumcu ve onun onurunu sonsuza kadar yaşatacağız ve faili meçhullerin hesabını soracağız."  ifadelerini kullandı.

 

CHP Arsuz İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen etkinliğe, CHP Hatay Milletvekili Adayı Riyat Kırmızıoğlu, Arsuz Belediye Başkan Vekili Canan Karaciğer, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Taner Kırılmış, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve parti üyeleri katılırken Mustafa Gökpınar tarafından yapılan konuşmada,  "Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor. Bu cinayetlerin aydınlatılması için hiçbir şey yapılmadığı gibi zaman aşımına da göz yumanlar halen aramızda.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, acil demokrasi, derhal adalet demeye ve unutuluşun kolay ülkesinde Mumcuları unutmamak ve unutturmamak için mücadeleye devam edeceğiz.

Zaman aşımına uğrayan, açığa çıkartılmamış her faili meçhulden de tarihin elbet hesap soracağına, elbet bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyoruz.

Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile katledilişinin 23.yılında, bir gün bile olsa gerçeği söylemekten vazgeçmeyen ustayı saygı ve hasretle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet