Skip Navigation Links

Sahip Olduklarımızı Bölgemiz İçin Fırsata Çevireceğiz

Hak-İş Konfederasyonu ile Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa organize edilen ‘ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİKLERDE SINAV MERKEZLERİ ÇALIŞTA

Sahip Olduklarımızı Bölgemiz İçin Fırsata Çevireceğiz

Dörtyol   A+a-

Erzin İsos Termal Tesislerinde 2 gün süren çalıştayda; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Kayseri’den çalıştaya katılan uzmanlara; Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi Ulusal Yeterlilik Uzmanları tarafından Ulusal Mesleki Standartlar, Yeterlilikler ve Değerlendiricilik konularında eğitim verildi. 

İki gün süren çalıştayda bölgemiz adına bir ilk yaşandı. Ulusal Mesleki Yeterlilik Sınavları konusunda şu an ülkemizde bir eğitim kurumu olarak TÜRKAK tarafından ilk ve halen tek akredite kurum olan Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi tarafın-dan yapılan bu organizasyon; Eğitim ve Kongre Turizmi adına Erzin’de gerçekleşen ilk faaliyet olma özelliği ile dikkatleri üzerine çekti. 

Hak-İş Konfederasyonu Projeler Koordinatörü Şahin Serim; "Bu çalıştayı organize eden ev sahibi Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezine teşekkür ediyoruz. Ayrıca Konfederasyonun diğer faaliyetlerini de Erzin ilçesinde zevkle gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Çalıştaya katılan uzmanlar, Ülkemizde Mesleki Eğitim Kurumu olarak akredite olan ilk ve tek sınav merkezi olan Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi yönetici ve yeterlilik uzmanlarının çalıştay boyunca verdiği eğitimlerden çok faydalandıklarını, kurumun elde ettiği başarıyı bizleri de bu sürece katarak paylaşma cömertliklerini çok takdir ettiklerini, ayrıca bu çalıştayın böylesine güzel iklim ve güzelliğe sahip bir İlçede gerçekleştirilmesinden mutlu olduklarını söyledi. 

Çalıştaya ev sahipliği yapan Dörtyol Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Erhan AKI; ‘Çok büyük emeklerle ekibimin sağladığı kazanımları ülkemize yayarak genişletmeyi amaçladığımız bu çalıştayda, ülkemiz çalışma hayatı ve mesleki eğitiminin yeni yol haritası olan Ulusal Mesleki Standartlar ve Yeterlilikler konusunda ülkemizin marka kurumlarına eğitim vererek kazanımlarımızı paylaşmaktan onur duyduk. Ayrıca bu çalıştayın Kızılcahamam’da planlanmasına rağmen ‘sahip olduğumuz her durumdan bölgemiz için fırsat oluşturma’ kurumsal ilkemiz doğrultusunda yaptığımız girişimlerle Erzin’de yapılmasını sağladık. 

Bu vesileyle yaptığımız çalıştayın mesleki eğitimin yanında, ülkemizde çok büyük bir katma değer olduğuna inandığımız kongre/eğitim turizmi adına bölgemizde bir başlangıcı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca bu vesileyle; Ülkemizin değişik yerlerinden gelen uzmanların; Kurtuluş Savaşında İlk Kurşun’un atıldığı yerin Dörtyol olduğunu bu çalıştayda öğrenmiş olmasının bu çalıştayın önemsediğimiz bir çıktısı olduğuna inanıyoruz’ dedi. 

 

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet