Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bilfen’de Coşku Dolu Konser..

Bilfen İlköğretim Kurumlarında yıllardır düzenlenen ‘Kışa Merhaba Konserlerinin’’ durağı bu kez de İskenderun oldu.

Bilfen’de Coşku Dolu Konser..Web
TV

Eğitim   A+a-

Geleneksel hale getirdiği “Kışa Merhaba” konserlerini İstanbul dışında hizmete açtığı her okuluna da taşıyan Bilfen, kışın soğuk günlerini öğrencilerin muhteşem performanslarıyla ısıtmayı başardı.

Bilfen İskenderun İlköğretim Kurumları Konferans Salonunda gerçekleşen konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde müzik öğretmenleri eşliğinde sahne alan 2, 3 ve 4. sınıf koro öğrencileri; klasik eserlerden popüler müziğin yerli ve yabancı en güzel örneklerinden derlenen bir repertuarla velilerinin ve basın mensuplarının karşısına çıktılar.

 

Birinci bölümde tadımlık bir merhaba ile öğrencilere eşlik eden Bilfen İlköğretim Kurumları Müzik Öğretmeni ve sanatçı Eda Özülkü ile eşi Metin Özülkü konserin ikinci bölümünde ise gösterdikleri performans ve seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla kulakların pasını sildi.

Geceyi bir müzik şölenine dönüştüren öğrencilere, coşkulu alkışlarıyla eşlik eden velileri de uzun süre unutulmayacak bir geceye tanıklık ettiler.

 

Bilfen Okullarında Müzik Eğitimi ve Bilfen Filarmoni

 

Program sırasında Bilfen İlköğretim Kurumlarında uygulanan enstrüman eğitimi ile ünü ülke sınırlarını aşmış Bilfen Filarmoni Orkestrası hakkında da izleyicilere bilgiler verildi. Bilfen’ de enstrüman eğitimi, müzik eğitiminin vazgeçilmez bir parçasıdır. 4. sınıftan itibaren başlayan enstrüman eğitimi, soyut düşünebilme becerisinin geliştirilmesinde son derece önemlidir. Öğrenciler yetenekleri ve istekleri doğrultusunda bedensel becerileri de göz önünde bulundurularak 3.sınıfın sonlarında keman, gitar, orf, saz ve flüt gibi enstrümanlardan kendilerine en uygun olanına yönlendirilirler. Küçük yaşta enstrüman eğitimi almaya başlayan öğrenciler ortaokuldan mezun olurken en az bir enstrümanı iyi şekilde çalabilecek noktaya gelmiş olurlar. Branşlarında ileri seviyeye gelen öğrenciler ise Bilfen Filarmoninin birer üyesi olmaya hak kazanırlar. Bilfen İlköğretim Kurumlarının tüm okullarındaki seçili öğrencilerden kurulu Bilfen Filarmoni Orkestrası, yurt içi ve yurt dışında sayısız bir çok konser vermiş, her sene gerçekleştirdiği yıl sonu gösterileriyle de bir çok ünlü isim ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

 

Bilfen’de Coşku Dolu Konser.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş