Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

98 Depremzede İskenderun'a Geldi

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Van'daki depremde evleri yıkılan ve hasar gören 98 depremzedenin ilçeye geldiklerini ve Gökmeydan beldesinde buluna

Gündem   A+a-

 
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Van'daki depremde evleri yıkılan ve hasar gören 98 depremzedenin ilçeye geldiklerini ve Gökmeydan beldesinde bulunan Hatay İl Özel İdare Kampına yerleştirildiklerini söyledi.
Depremzedelerin sağlık ve eğitim dahil tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Su, ''Burada onları en iyi şekilde misafir edeceğiz'' dedi.
Ailesiyle birlikte İl Özel İdare Kampı'na yerleşen Ayşe Nur Sağlam (12) isimli öğrenci de, Van merkezden geldiklerini belirterek, depremde evlerinin oturulamaz hale geldiğini ifade etti.
Bu duruma çok üzüldüğünü belirten Sağlam, ''Van çok soğuktu, yetkililer bizi dün gece ailelerimizle birlikte İskenderun'a gönderdiler. Burada hava çok güzel ve üşümüyoruz. Ayrıca burada okula da gideceğiz. Çünkü biz okumak için geldik. Şu an burada 20'nin üzerinde okuyan çocuk var'' dedi.
Van'dan iki otobüs ile geldikleri öğrenilen depremzedelerin eşyalarını kendilerine ayrılan Özel İdare Kampı içerisindeki evlere yerleştirdikleri gözlendi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar