Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Ali İsmail Türkiye'nin evladı'

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2016 yılının ilk ziyaretini Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na gerçekleştirdi.

'Ali İsmail Türkiye'nin evladı'

Arsuz   A+a-

"Yarım kalan düşleri birlikte

gerçekleştirmek için gönüllüyüz"

 

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2016 yılının ilk ziyaretini Gezi şehidi Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini tamamlamak için ailesi tarafından açılan Ali İsmail Korkmaz Vakfı(ALİKEV)'na gerçekleştirdi. Evlat acısıyla yüreği yanan Emel ve Şahap Korkmaz çifti ile kardeş özlemi çeken abi Gürkan Korkmaz tarafından karşılanan Başkan Culha, Korkmaz Ailesi’nin her zaman yanında olduğunu ve kendilerine bir telefon kadar uzak olduğunu ifade etti. Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı, zaman zaman kelimelerin boğazda düğümlendiği buluşmada Başkan Culha, Ali İsmail Korkmaz Halk Kütüphanesi’ne kitap desteğinde bulunmanın yanı sıra, gönüllü bağışçı oldu ve Gezi ruhu taşıyan herkesi Ali’nin daha fazla düşünün gerçekleşmesine vesile olmak amacıyla vakfa gönüllü bağışçı olmaya davet etti.

"Ali İsmail Türkiye'nin evladı"

Düşlerindeki özgür dünya için, karanlıkları aydınlatmak için Ali İsmail Korkmaz başta olmak üzere çıktıkları yolda hayatlarını kaybeden bütün gençleri rahmetle anan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Ali İsmail Türkiye’nin evladı, Gezi direnişinin simgesi, başkaldırının sembolü oldu. O sizi izliyor ve görüyor. O’nun duygularını, düşüncelerini ve hayallerini hep beraber yaşatacağız. Karanlıkları aydınlığa çıkarma mücadelesinde, Türkiye’nin aydınlık yüzleri olan 8 genç evladımızı yitirdik. Bunların üçünün Hatay’dan olması yüreklerimizdeki acıyı daha da katladı. Ama Gezi direnişi şunu çok net ortaya koydu; halkın istemediği hiçbir şey yapılamaz” diyerek, Korkmaz ailesinin acısını paylaştı.

"Ölüm şekliyle değil, yaşam şekliyle anılsın"

Ali İsmail’in ölüm şekliyle değil, yaşam şekliyle anılmasını istediklerini söyleyen abi Gürkan Korkmaz ise, “Ali İsmail, daha 17 yaşında iken birçok sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmişti. Huzur evi ziyareti, engelliler için kapak toplama, okullara giysi toplama gibi çalışmalar yapıyordu. Hayata geçirmek istediği birçok hayali de vardı. O'nun adının sadece park ve sokaklara verilmesiyle yaşatılmasını istemedik. O’nun yarım kalan “Düşlerindeki Özgür Dünya” hayallerini tamamlamak, O’nun gibi düşünen binlerce, hatta milyonlarca Ali İsmail’e ulaşmak ve onlarla birlikte çalışmalar yapmak amacıyla Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nı kurduk. Vakfımızda bir gençlik merkezimiz, 10 bin kitaplı bir kütüphanemiz var. Hayvanlar için Kuşevi projesini hayata geçirmenin yanı sıra mahallerde kütüphaneler kurmak, gençlik kulüpleri kurmak gibi hedeflerimiz var. Kütüphanelerimizden birini Arsuz’da Madenli Mahallesinde açtık. Sanat ve kültürel topluluklar oluşturduk. Gençlerle birlikte film gösterimleri, paneller, atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Gençler bu vakıfta birlikte düşünüp, birlikte üretkenliklerini keşfediyorlar. Ayrıca, gönüllü bağışçılardan elde edilen gelirle lise ve üniversite öğrencilerine burs sağlamanın yanı sıra, vakıf bünyesindeki proje giderlerini karşılıyoruz” diyerek, vakfın çalışmalarından bahsetti.

Gezi direnişinin toprağa bırakılan bir tohum olduğunu ve meyvelerini vereceğine inandığını da ifade eden Gürkan Korkmaz, daha sonra anne ve babası ile birlikte Başkan Culha’ya hem vakıf binasını gezdirdi, hem de vakfa yeni bir bina kazandırmak amacıyla yaptıkları çalışmaları anlattı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş