Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Durum Çözüm Sürecinin Sonucudur !!!

MHP'Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, Türkiye gündemini değerlendirerek, çözüm süreci sonrası gelişmeleri yaptığı yazılı açıklamada değerlendirdi.

Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Durum Çözüm Sürecinin Sonucudur !!!

Gündem   A+a-

Yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz tablonun çözüm sürecinin sonucu olduğunu belirten MHP Hatay İl :Başkanı Lütfi Kaşıkçı, oldukça sert bir üslupla kaleme alınmış basın açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye'de çok güzel şeyler olacak" denilerek başlatılan Çözüm Süreci ,bugün Cizre ve Silopi başta olmak üzere bu kadar şehidimizin gelmesine zemin hazırlamıştır.

Geldiğimiz noktada çözüm sürecinin yaratmış olduğu boşluktan bölücü terör örgütü ziyadesi ile faydalanmış mahalle ve sokakları adeta silah deposu haline çevirmiştir.

Süreç boyunca "Allah Öcalan'dan razı olsun" diyebilecek kadar aşağılaşan valilere emanet edilen illerin , bugün tekrar hayata geri dönmesi için bölgede nelerin yapıldığını hep birlikte gözlemlemekteyiz.

Açıklandığı ilk günden itibaren çözüm sürecine her türlü sert muhalefeti yapmış olan MHP , o dönem konunun muhatapları tarafından anlaşılamamış veya en basit ifadesi ile anlaşılmak istenmemiştir.

Ancak bugün geldiğimiz noktada ,hükümet yetkilerinin de ,bu süreçte kaybedenin Türkiye olduğu gerçeğini açıkça gördüklerini müşahade etmekteyiz.

Oysa ki daha düne kadar elinde 26 ülkenin tapusu olan bir devlet olduğumuzun bilinci ile süreç doğru modellenmiş ve uygulamaya geçilmiş olsa idi bugün bu yaşananların tam tersine 1000 yıllık kardeşliğimizin tadını doyasıya çıkarttığımız günleri yaşıyor olacaktık.

Ancak günü kurtarma telaşı ile ele alınan ve devletin ortak aklını kullanmadan aciz kalınarak çözüme kavuşturulmaya çalışılan milli meseleler de ,üzülerek belirtmek isterim ki Hükümet'in karnesi sınırlarla doludur. Karnede ki sıfırın en belirgin hal aldığı konu ise şüphesiz Çözüm Süreci fiyaskosudur.

Çözüm sürecinin başlatıldığı günden bugüne o günkü söylem ile bugün ki eylem arasındaki çarpıcı farklılık aslında gelinen noktanın en iyi özetleyicisidir.

Daha dün çözüm süreci için 1000 yıllık kardeşlik projemizdir diyenler bugün kazılan hendeklerin bir an önce kapatılması için uğraş vermektedir.

Daha dün çözüm süreci ile artık analar ağlamayacak diye hamaset yüklü nutuklar atanlar bugün ağlayan eşlerin gözlerine görünmemek için nerede ise şehit cenazelerine katılamamaktadırlar.

Daha dün çözüm süreci sayesinde yıllarca Cudi Dağına çıkamayan bölge insanımıza artık Cudi de piknik yapacağını haykıranların, bugün insanların dağları bırakın şehirleri boşalttığını seyretmekte olduğunu görmekteyiz.

Daha dün çözüm sürecinin açtığı yaraları kapatmak için bölgede OHAL ilan edilmeli denildiğinde demokrasi avanesi kesilenlerin bugün yaşananları durdurabilmek için aylardır sokağa çıkma yasağı uyguladıkları ortadadır.

Dün içi boş olan çözüm süreci projesini milletimize anlatmak/yutturmak için sanatçılar ve sözde aydınlarla kurdukları Akil Adamların bugün utançlarından evlerinden dışarı çıkamadığını görmekteyiz.

Gelinen noktada makyajlanmış cümleler ile anlatılan çözüm sürecinin bugünlerde ülkemizi ne hale getirdiği apaçık ortadadır.Çözüm diye başlatılan sürecin beraberinde çözülmeyi de getirdiği ortadadır. Bundan sonrası için acilen projenin asıl sahibi olan Hükümet ile projeye taşeronluk eden ana muhalefet partisinin şapkayı önlerine koyup muhasebe yapması gerekmektedir. Aksi ülkemiz ve milletimiz için büyük bir hüsran olacağı gerçeğini kuvvetlendirmektedir.

Bölücü terör Örgütü'nün siyasi uzantısı olan partinin yetkilileri tarafından Birleşmiş Milletlerin, NATO'nun veya türevi kuruluşların göreve çağrılacağı kozuna kulak asılmamalı bölgede silahlı kuvvetlerin verildiği mücadele esnetilmemeli ve mücadele verenlerin azim ve kararlılıkları hüsrana uğratılmamalıdır.

Egemenlik haklarımızın savunulması hiç bir devletin müdahale sahası haline getirilmeyecek bir meseledir. Bu şuurla açılan hendekler ,kazanların başına geçirilinceye kadar mücadele devam etmelidir.

Tüm bu yaşananlar ışığında ülkemizin bir bölümünde yaşamın tekrar eski haline dönmesi için mücadele veren kahraman polis ve askerlerimize muzafferiyetler dilerken şehitlerimize de Allahtan rahmet diliyorum.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar