Skip Navigation Links

Hassa’da Türkiye’nin İlk Lav Tüneli Konferansı

Türkiye’in ilk lav Tüneli Hassa’da bulunması ile ilgili,”Hassa’nın Volkan Jeomorfolojisi ve Bitki Örtüsü “ konferansı düzenlendi.

Hassa’da Türkiye’nin İlk Lav Tüneli Konferansı

Gündem   A+a-

Türkiye’in ilk lav Tüneli Hassa’da bulunması ile ilgili,”Hassa’nın Volkan Jeomorfolojisi ve Bitki Örtüsü “ konferansı düzenlendi.

M.K.Ü Fen Edebiyat Fakültesi  Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr .Ahmet ATASOY,hazırlayıp sunduğu, “Hassa’nın “Volkan Morfolojisi ve Bitki Örtüsü Konferansı”adlı konferans,M.K.Ü  ve GaziAntep Üniversitesi Nurdağı MESYO akademisyenleri ve öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin ilk Lav Tüpü Mağarasını Hassa’da keşfeden Doç. Dr .Ahmet ATASOY,

Hassa Kaymakamlığının daveti üzerine ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü’nün işbirliği ile  Hassa Belediye Konferans Salonunda verdiği konferansa;

Kaymakamımız Sayın Mustafa PALA,Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi’den  Recep Ekinci,M.K.Ü  ve GaziAntep Üniversitesi Nurdağı MESYO akademisyenleri  ve öğrencilerinin yanı sıra kurum amirleri ve Hassalı İş adamları katıldı.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel,

Üniversitelerimizin Değerli akademisyenlerini ve öğrencilerini ilçemizde  ağırlamaktan büyük memnuniyet uyduğunu ifade ederek başladığı açılış konuşmalarına;

“Bölgemizde “Yalağın Deliği” olarak bilinen Türkiye’nin ilk Lav Tüpü Mağarasını Hassa’da keşfeden Doç. Dr .Ahmet ATASOY Hocamıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.Hassa’daki yaptığı ve yapacağı bütün çalışmalara her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi,ise yaptığı konuşmalarına;

“Topraklarında yılda 2-3 kez ekim yapılan Hassa,  tarım arazileri bakımından oldukça zengindir.Son yıllarda modern tarımın örneklerine şahit olduğumuz   İlçemiz,bir çok bitki türüne ve verimli  tarım topografyasına  ev sahipliği yapması açısından da oldukça şanslıdır.”dedi.

Hassa gelecekte gelişen sanayisiyle,modern tarım alanlarıyla ve kültürel değerleriyle gelişmenin adresi olacaktır.

Hassa Kaymakamı  Mustafa PALA ise ,

Türkiye’de bir ilke adını yazdıran ve Hassa’nın manevi hemşerisi Doç. Dr .Ahmet ATASOY Hocamızı ilçemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek başladığı konuşmalarına;

Türkiye’nin ilk Lav Tüpü Mağarasını Hassa’da keşfeden Hocamız,ilçemizin saklı değerlerini ortaya çıkararak ,Hassa’nın  geleceğine ışık tutmuştur.İlk tanıştığımız gün kendisindeki enerjiyi keşfederek,çalışmalarına Belediye Başkanımızla beraber sonsuz estek vermiştik.Desteğimiz boşa çıkmadı.İşte bu salonu dolduran değerli akademisyenlerimiz,üniversite öğrencilerimiz,Hassa aşığı  İş adamı Recep Ekinci Beyefendi,ve nice değerli misafirlerimiz  bunun ispatıdır.Hassa ilçemiz, günden güne sosyo- ekonomik , turizm ve eğitim açısından  gelişen ve değişen bir ivme kazanmaktadır.Amanos Tüneliyle beraber el değmemiş 90 bin dönümlük volkanik arazimiz,sanayi ve modern tarıma ev sahipliği yapacaktır.Buradaki tarihi zenginliklerimizin yapısı bozulmayacak ve olduğu gibi korunacaktır.Hassa gelecekte gelişen sanayisiyle,modern tarım alanlarıyla ve kültürel değerleriyle gelişmenin adresi olacaktır .”dedi.

Hassa, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla keşfedilmeyi bekleyen, zenginlikleri henüz uyandırılmamış ve doğa güzellikleriyle paha biçilmez önemli bir yerdir.

Doç. Dr .Ahmet ATASOY ,

Hassa ‘da ki Mağaralardaki çalışmalarından dolayı üzeri pejmürde bir şekilde  kaymakama çıktığını,Kaymakamın, –Nereden geliyorsun?sorusuna – Mağaradan , cevabı anekdotuyla  başladığı,

 

“Hassa’nın Volkan Jeomorrfolojisi ve Bitki Örtüsü”adlı  konferansına ;

“Hassa, yer altı ve yer üstü zenginliklerle dolu bir ilçedir.Volkan arazileri , volkanik yapının  tarım arazilerine kattığı verimli toprakları ve ilkim koşulları bakımından Hassa ilçesi , değeri ve zenginliği keşfedilmemiş Türkiye’nin ender bölgeleri arasındadır.Türkiye’nin ilk Lav Tünelinin burada bulunması ilçe için büyük şanstır.Hassa’nın dört farklı bölgesinde bulunan Lav Tünelleri gelecek ve bilim açısından önemli değerlerdir. Hassa bitki örtüsü ve çeşitliliği bakımından da oldukça zengindir.Karadeniz Bölgesi ,6 bin  bitki örtüsü çeşidine sahipken ,küçücük ilçemiz bin bitki örtüsü çeşidine ve zenginliğine sahiptir.İlçenin birbirine yakın dağ ,ova ve volkanik arazisinin değişen iklim özellikleri ,farklı ve zengin bitki örtüsünün ana nedenidir.Aromatik Bitki Coğrafyası bakımından bölge , bir hazine değerindedir.Hassa, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla keşfedilmeyi bekleyen, zenginlikleri henüz uyandırılmamış ve doğa güzellikleriyle paha biçilmez önemli bir yerdir.”dedl.

Doç. Dr .Ahmet ATASOY ‘un konferansı,

Hassa’nın bitki örtüsü ve volkanik yapısını içeren görsel resimler sergisinin gezilmesi ve Hassa Kaymakamı  Mustafa PALA’nın kendisine takdim ettiği plaketin ardından sona erdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet