Skip Navigation Links

“GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay yerel basınıyla bir araya geldi. Çevlik’ te gazetecilerle toplantı

“GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Gündem   A+a-

“Değerli basın mensupları hoş geldiniz. Gazetecilik çok değerli ve kutsal bir meslektir. Ne zamanki bu ülkede gazeteler azalır ve çok seslilik tek sesli bir yapıya dönüşürse o zaman bu ülkede bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. Demokrasinin olmasa olmazı basın yayındır. Gazetecilik mesleğinin gerçek anlamda yapılmasının şartlarının giderek zorlaştığı bir siyasi atmosferdeyiz. Can Dündar, Erdem Gül gibi …. Silivri’ de, Türkiye’nin değişik cezaevlerinde tutuklu gazeteci sayısının en çok sayıda olduğu bir ülkeyiz. Bu tablo çok üzücüdür. Dileğimiz hiçbir gazetecinin mesleğini yaptığı için tutuklanmadığı, baskı ve şiddete maruz kalmadığı demokratik bir ülkenin inşa edilmesidir.

Demokrasi vazgeçilmezimizdir. Çok ciddi tahriklerin olduğu bir bölgedeyiz. Bu konuda aklıselim davrandık. Bu bölgede yaşayan insanların birlikte yaşama kültüründe ısrar eden tutumu çok değerlidir.

Uğur Mumcu heykeli ile ilgili soruya başkan Nehir heykelin Uğur Mumcuya yakışacak bir şekilde yapılacağını ifade etti.

Sahil yoluyla ilgili soruya başkan Nehir imar yasaları çerçevesinde sorununun olmadığını söyledi. Belediye tarafından oluşturan Turizm büfeleriyle ilgili bilgi verdi. Sahil yolu üzerinde vatandaşın ürettiği ürünleri sergileyeceği bir çalışmanın başlatılabileceğini ifade etti.

Çevre yolu ile ilgili soruya başkan Nehir: “Çevre yolu ile ilgili çalışmaların durduğunu ifade etti. Bu çalışmaların sürmesi ve çevre yolunun tamamlanması için çaba içinde olduklarını belirtti. Samandağ trafiğinin rahatlaması için çevre yolunun yapılması gerekiyor. Samandağ - Arsuz arasındaki yol yapılmalıdır. Eko turizm geliştirilmelidir. 5 yıldızlı otel değil ev pansiyonculuğu butik otel gibi yatırımlar geliştirilirse insanımız için ciddi bir ekonomik gelir elde edebilir” dedi. 

Kumsal kaplumbağaları ile ilgili hassasiyetlerini belirten başkan Nehir kumsalın korunması gerektiğini ifade etti. Rip akıntılarının haritalarını çıkarıyoruz. Boğulmalara karşı alınan önlemlere rağmen önüne geçilemediğini bilinç yükselterek boğulmaların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Başkan Nehir Hıdırbey Musa ağacı çevresinde ve defne yolunda trafik sorununun giderilmesi ile ilgili bilgiler verdi. Bu çalışmaların takip edileceğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi geçiş süreciyle ilgili soruya Başkan Nehir Büyükşehir’in daha kurumsal bir yapıya doğru gittiğini söyledi. Büyükşehir’in bu gün itibariyle belli bir sisteme oturduğunu ifade etti. Büyükşehir’in istenilen düzeye gelmesi noktasında biraz daha zaman geçmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Nehir spor kompleksi, sebze hali, sahil kirliliğin giderilmesi, Samandağ ilçesine yeni katılan mahallelerin imar planının büyükşehir ile beraber yapıldığını çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Nato yoluyla ilgili soruya başkan Nehir; Yayladağ yol kavşağından Suriye’ye devam eden bir yol olduğunu 30 yıllık bir proje olduğunu Suriye ile yaşanan süreçten dolayı gerçekleşmediğini ifade etti.

Belediyemizin bazı birimlerinin müdürleri hizmetlerimizi anlatan sunumlar hazırladılar. Hizmetlerimizle ilgili ayrıntılı bilgiler verecekler. Ben size hizmetlerimizden çok  bugüne kadar emeğe, emekçiye bakış açımızı, belediyecilik ve sosyal halkçı belediyecilik üzerine  yönetim felsefemizi anlatmaya çalışacağım.

 

  “HALKÇI, SOSYAL BELEDİYECİLİK MODELİNİ UYGULUYORUZ”

Samandağ Belediyesi göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 7 yıldır ilçemizde değişim ve dönüşümün önünü açtı. Temel hizmetler yol, imar, altyapı hizmetlerini hizmet çıtamızı her geçen gün yükselterek sürdürdük. Belediyelerin bir hizmet kurumu olduğunu, kurumsal bir kimlik algısını yerleştirmeye çalıştık. Geçmiş yıllarda ödenemeyen belediye emeklilerinin kıdem tazminatını ödedik. Belediyenin borçlarını yapılandırdık. Memurumuza işçimize düzenli olarak maaş ödeme dönemini başlattık. Hizmet binamızı yeniledik ve otomasyon sistemine bağladık. Festival, söyleşi, panel vd… sosyal etkinliklere destek olduk. İlçemizin sosyal kültürel iklimine katkı sunduk.  Belediyecilin yerel, kurumsal, sosyal, kültürel bir hizmet birimi olduğunu, halkçı, sosyal bir belediyecilik modelini uygulayarak gösterdik.

Samandağ Belediyesinde göreve geldiğimiz günden itibaren Belediye konusunda yaratılan yanlış algıları yıkmaya çalıştık. Şehrimize bir kimlik kazandırma çabalarımızı sürdürdük. Gerek imar, gerek sanat kültür gerekse altyapı, üstyapı her yönden kentimizi daha yaşanabilir kılma çabalarımızı devam ettirdik.

“HALKIMIZIN TAKDİRİ İLE BİR DAHA BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİYLE ONURLANDIRILDIK”

2014 seçimlerinde halkımızın takdiri ile bir daha belediye başkanlığı göreviyle onurlandırıldık. Geçmişten bu güne kadar çalışmalarımıza ivme kazandırarak devam ettik. Büyükşehir yasasıyla beraber 9 mahalleden 42 mahalleye çıktık. Bütün mahallelerimize eşit bir şeklide hizmet götürüyoruz. İlçemizin geleceğine yönelik projeler geliştirdik. Bu projelerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece bu günü değil yarını ve ilçemizin aydınlık geleceğini düşünüyoruz. Her zaman daha yaşanabilir bir Samandağ hedefiyle, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakma ülküsüyle hareket ediyoruz.

Samandağ Belediyesi toplumun bütün kesimlerine hitap eden, teknolojik, bilimsel gelişmelerin ışığında değişen dönüşen dünyada yenilenerek ilerleyen bir anlayışla yoluna devam ediyor. Değişim şart dedik değiştirdik. Bu uğurda bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini bizden esirgemeyen Samandağ halkına teşekkür ediyoruz.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet