Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Narenciye Bahçesinde Uygulamalı Ders

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Prof. Dr. Celil Toplu ve Doç. Dr. Müge Kamiloğlu önderliğinde Erzin'de

Narenciye Bahçesinde Uygulamalı Ders

Gündem   A+a-

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi 4. sınıf öğrencileri Prof. Dr. Celil Toplu ve Doç. Dr. Müge Kamiloğlu önderliğinde Erzin'de ziraat mühendisi ve aynı zamanda narenciye üreticisi Kemal Özdemir'in misafiri oldular.

"İyi ürün iyi bakımla olur" diyen Ziraat Mühendisi Kemal Özdemir, en iyi narenciyenin nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi. Özdemir, "Kaliteli ürün alabilmek için mutlaka zirai mücadele edilmesi gerekir. Uygun yapılan budama, zamanında verilen su ve zamanında yapılan zararlılarla mücadele kaliteli ürün alınmasını sağlar. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, zirai ilaç seçiminde de seçici olmamız gerekir. Piyasadaki her ilacı kullanmamız doğru olmaz" dedi.

Üretici Osman Şevket Özdemir de budama konusunda bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Kendilerine kapılarını açan Ziraat Mühendisi Kemal Özdemir'e teşekkür eden Prof. Dr. Celil Toplu, "Öğrencilerimizle birlikte böyle modern bir bahçede bulunmaktan son derece mutlu olduk. Öğrencilerimize teorik olarak ders veriyoruz ama uygulamalı olarak burada ders vermemiz çok verimli oldu" dedi.

tarim.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş