Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Telefon Dolandırıcıları İskenderun'da İş Başında !!

İskenderun ilçesinde 3 kişi, kendilerini telefonda savcı, hakim, asker ve polis olarak tanıtan dolandırıcılara 87 bin 200 TL parasını kaptırdı.

Telefon Dolandırıcıları İskenderun'da İş Başında !!

Gündem   A+a-

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 kişi, kendilerini telefonda savcı, hakim, asker ve polis olarak tanıtan dolandırıcılara 87 bin 200 TL parasını kaptırdı.

İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, yaptığı açıklamada, kendilerini savcı, hakim, asker ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların, vatandaşlara bir suça karıştıkları, bundan dolayı zarar görebilecekleri, suç konusu altın, ziynet ya da nakit paranın evlerinde yapılacak sözde aramada çıkması halinde yargılanacakları ve ceza alacakları, görüşme yaptıkları telefonları kesinlikle kapatmamaları ve görüşmeden kimseye bilgi vermemeleri tehdidi ile vatandaşların para ve ziynet eşyalarını kapılarına kadar gelerek veya ikametlerinin balkonundan aşağıya attırmak suretiyle alarak haksız kazanç sağladıklarını söyledi.

Özyiğit, son 10 gün içinde 3 kişinin toplam 87 bin 200 TL parayı dolandırıcılara kaptırdığını, şikayet üzerine yakalanan bir kişinin de tutuklandığını kaydetti.

Kaymakam Özyiğit, hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir vatandaştan hiçbir şekilde para, ziynet veya değerli eşyasının istenmesi konusunda ilgisi ve yetkisi olmadığını sözlerine ekledi.

İskenderun'da yaşanan Telefon Dolandırıcılığı Hadiseleri ile Telefon Dolandırıcılığı ile mücadele kapsamında İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar aşağıda açıklanmıştır;

03/11/2015 günü İlçemiz Modernevler Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız telefon ile aranarak kendilerini polis olarak tanıtan kişi yada kişilerce nüfus cüzdanı fotokopisinin alındığı, evde altın ve para olup olmadığının sorulduğu ve şüpheli şahsın yönlendirmesi ile vatandaşımızın 4.000 TL’sını poşet içerisine koyup ikametinin balkonundan aşağıya attığı ve bu durum itibariyle telefon dolandırıcılığı hadisesinin yaşandığı, mağdur vatandaşımızın şahıs yada şahısları görmediği ve eşkali alınamadığından şüpheli şahıs yada şahısların tespiti mümkün olamamıştır.

03/11/2015 günü İlçemiz Piri Reis Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız telefon ile aranarak kendilerini polis olarak tanıtan kişi yada kişilerce şahıs tarafından kaybedilen nüfus cüzdanı bilgileri ile İskenderun’da faaliyet gösteren bir kuyumcunun dolandırıldığıbelirtilerekşüpheli şahsın yönlendirmesi ile ikametindeki ziynet ve parayı ikamet adreslerine gelen erkek şahsa verilmesi neticesinde 20.000 TL dolandırıldığı, olay ile ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ile asayiş polis ajandasından temin edilen resimlerin mağdur vatandaşımıza gösterilmesi neticesinde şüpheli şahsın tespit edildiği ve şüpheli şahsın başka bir İlde olduğu anlaşıldığından diğer İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde yakalama çalışmaları devam etmektedir.

06/11/2015 günü İlçemiz Gürsel Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız telefon ile aranarak kendilerini polis olarak tanıtan kişi yâda kişilerce kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayında isminin geçtiğini söyleyerek evde altın ve para olup olmadığını sorduğu, altınları kontrol edip tekrar iade edeceklerini söylediği ve şüpheli şahsın yönlendirmesi ile Havaalanı civ toplam 39.000 TL’sını erkek bir şahısa teslim edilmesi neticesinde dolandırıldığı,  olay ile ilgili yapılan çalışmalar ile aynı tür dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli şahısın fotoğrafının mağdur vatandaşımıza gösterilmesi neticesinde şüpheli şahsın tespit edildiği ve şüpheli şahsın başka bir İlde olduğu anlaşıldığından diğer İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde yakalama çalışmaları devam etmektedir.

13/11/2015 günü İlçemiz Gürsel Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız telefon ile aranarak kendilerini polis olarak tanıtan kişi yâda kişilerce kimlik bilgilerinin bankaya sızdığını söylediği, tüm kişisel bilgilerini söylemesi üzerine kendisine inandırdığı ve vatandaşımızın bütün parasını güvence altına alacaklarını belirterek evde para olup olmadığını sorduğu ve evde bulunan 20.000 TL değerindeki ABD Doları ile 4.200 TL’yi çorap içerisine koyarak şahsın yönlendirmesi ile erkek bir şahısa teslim edilmesi neticesinde dolandırıldığı, olay ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerinden şüpheli şahsın tespit edilemediği, başka bir İlde aynı tür dolandırıcılık olayına karışan şahsın fotoğrafı gösterildiğinde yine tespit edilememiş olup, konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

26/11/2015 günü İlçemiz Piri Reis Mahallesinde ikamet eden bir vatandaşımız ev telefonundan aranarak kendilerini polis olarak tanıtan kişi yada kişilerce Antakya’da bir kuyumcuda hırsızlık olayı meydana geldiği ve bu olayda isminin geçtiğini söyleyerek evde altın ve para olup olmadığının sorulduğu, fakat vatandaşımız bu tür dolandırıcılık olayının bilincinde olarak Polis İmdat Hattı’nı arayarak durumu bildirmesi üzerine şüpheli şahıslar suçüstü yakalanmış olup, adli makamlarca tutuklanmıştır.

Ayrıca, kimliği tespit edilen şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce, İlçemizde asayiş, huzur ve güvenliğin sağlanması bakımından yürütülen çalışmalar azim ve gayretle sürdürülmekte olup, diğer güvenlik birimleri ile koordineli bir şekilde hareket edilerek suç ve suçlularla mücadele konusunda özel bir çaba sarf edilmektedir.

Kıymetli Halkımız tarafından bilinmelidir ki;

Hiçbir kamu görevlisinin, hiçbir vatandaşımızdan hiçbir şekilde para, ziynet veya değerli eşyasının istenmesi konusunda ilgisi ve yetkisi yoktur.

Sizleri arayarak Savcı, Hâkim, Asker, Polis yâda başka bir kamu görevlisi olduğunu söyleyenkişi yâda kişilercetarafınızdan talep edilen para, ziynet yâda değerli eşyalarınızı kesinlikle ikametlerinize gelen şahıslara yâda başka bir yerde bekleyen kişi yâda kişilere elden teslim etmeyiniz.

Telefon ile arayan kişi yâda kişilerin yönlendirmeleri ile banka yâda PTT şubelerine yâda verilen hesap numaralarına para yatırmayınız ve hesap bilgilerinizi yâda kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.

Böyle bir olaya maruz kalan vatandaşlarımızın telefonlarını hemen kapatarak 155 Polis İmdat Hattına durumu bildirmeleri ve en yakın güvenlik birimine başvurmaları gerekmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 H.Hasan ÖZYİĞİT

 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş