Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Hem Yatırım Yapılsın, Hem Halk Ucuz Su İçsin”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, HATSU Genel Kurulu’na su fiyatları ile ilgili yaptığı konuşmayla damga vurdu.

“Hem Yatırım Yapılsın, Hem Halk Ucuz Su İçsin”

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU)’nün Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’nun 3. Birleşimine yaptığı konuşmayla damga vurdu.

Su tarifesinde hem halkın, hem de HATSU’nun yatırım bütçesinin bir arada düşünülerek yapıcı bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Culha, “Hem yatırım yapalım, hem halka ucuz su içirelim” mesajı verdi, ancak genel kurulda HATSU bütçesinin tarifeler kısmı reddedildiği için Genel Müdürlük su fiyatlarında yargı yoluna başvurma kararı aldı.

Genel kuruldaki konuşmasında, halkın ucuz su kullanma hakkı olduğu gibi, HATSU’nun da yatırımları yapabilmesi için bütçeye ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Başkan Nazım Culha, “Büyükşehir belediyesinin yapılanma sürecinin gecikmesi, HATSU’nun abone bilgilerinin altyapısını bir bütün devralamaması gibi nedenlerle 8- 10 ayda okunan ilk endeksler ciddi bir total oluşturdu. Halkın en büyük tepkisi ve sıkıntısı da o dönemde yaşandı. Yaklaşık 2 bin – 3 bin liraya varan faturalar kesildi. Meskenler ile ilgili tarifelerde kademe olduğundan dolayı tüketimin büyük bir bölümü en yüksek tarifeden, yani 4 liradan alınıyordu. Gönül arzu ederdi ki; suyu meskenlerde 1 lira, ticariyi 2 lira yapalım. Ancak hepimizin de bildiği gibi özellikle belediye başkanlarının kendi bölgelerinde gerek temiz su, gerek atık su, gerek dere ıslahı, gerekse kanalizasyonla ilgili yatırım talepleri var. Su ile ilgili il genelinde yüzde 70’lere varan bir kayıp kaçak oranı var.  Aslında bilimsel olarak bu oranın yüzde 20’yi geçmemesi, hatta altına bile düşmesi gerekir. Şebekeler çok eski, hepsinin yenilenmesi gerekiyor. Bir çok ilçemizde altyapı sorunu var. Bizim ilçemizde ise sorun değil, altyapının kendisi bile yok. Bu yatırımları HATSU yapacaksa, paraya ihtiyacı var. Hem yatırım yapalım, hem halka ucuz su içirelim istiyoruz. Teklifler yapılırken bunların da dikkate alınması ve göz ardı edilmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar