Skip Navigation Links

Esnafın 1 Numaralı Başkanı Şaban Kekeç..

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Müdürü ve Muhasebecisi Mustafa Sönmez'in okuduğu gelir-gider bilançosu ile denetim kurulu raporunun ardında

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun 1 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, Bekbele Belediye Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili, bölge esnaf kredi kefalet kooperatif başkanları ile oda başkanlarının katıldığı genel kurulda, Başkan Şaban Kekeç ve yönetim kurulu güven tazeledi.
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Müdürü ve Muhasebecisi Mustafa Sönmez’in okuduğu gelir-gider bilançosu ile denetim kurulu raporunun ardından tüm maddeler kooperatif ortaklarının oylarıyla genel kuruldan oy birliğiyle geçti.
Şaban Kekeç başkanlığında yeniden seçilen ve güven tazeleyen yönetim kurulu asil listesi ile yedek liste şu isimlerden oluştu: Asil Üyeler ; Mehmet Ordulu, Adil Köybaşı, Ahmet Hamdi Çelik, Sedat Tanın.
Yedek Üyeler ; Musa Boda, Bünyamin Akay, Hanifi Kesik, Mustafa Yüksel, Dilek Kurtar
 
1 No’lu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’nun sonunda konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, esnafların çok eski yıllarda olduğu gibi birbirine sahip çıkması gerektiğini belirterek, bunun bir kültür olduğunu ve bu kültürün esnaflar yaşatılması gerektiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:
“Esnaf toplumun birinci derecede nabzını tutan üretim kesimidir. Bugün bir toplumda eğer üretim kaybolmuşsa o toplumun geleceği karanlıktır ve kaybolmuş demektir. Dünyanın bu ekonomik krizinde en önemli sorunumuz, birarada el ele kardeşçe yaşamak olmuştur. Ortadoğu ülkeleri ekonomik ve siyasi sıkıntı içerisindeler. Dünyada en önemli madde olan petrolün üzerinde oturan Müslüman ülkeler büyük sıkıntı içerisindeler ve batı ne yazık ki Birleşmiş Milletlerin kendi ifadesiyle 1 milyarın üzerinde açlık varken hala zenginleri ve kapitalist gidişi öngörmektedir.
 
Bunun tek yolu üretime ağırlık vermektir. Türkiye Cumhuriyeti de kuruluş yıllarında da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu üreten bir toplum yaratarak, Orta Doğu’da Müslüman ülkeler içerisinde sadece Türkiye Cumhuriyeti şuanda huzurla ve Orta Doğu’da bütün Müslüman ülkelere örnek olarak devam etmektedir. Batı ülkelerinde çok acımasızca bir rekabet var şuanda, fazla vahşi bir rekabet insanı değildir. Bizim esnafımızda ahilik rekabeti tatlı bir rekabettir. Bir esnaf siftah ettikten sonra komşusunun da siftah etmeden kendisi ikinci satışı yapmaz. Onun için kültürümüze sahip çıkmalıyız, emek en yüce değerdir.”
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet